Paul en Rita
en hun hobby's

Het jaar starte ander dag verwacht. We wilden een voorseizoensvakantie, maar het pakte ander uit. Dit was het voorjaar 2023, vijf maal op pad.

 

07-10 april: Noord Holland
Na een tweetal weekendeinden bij de CCN te hebben doorgebracht, werd dit onze eerste echte tripje. Samen met Ab en Marian zijn we naar Camping Ariënstocht >>> in de gemeente Wervershoof geweest. Onder de rook van Medemblik.
De camping bleek eigenlijk nog in de start van het seizoen te zijn. Er waren weinig grasplekken, maar wij mochten nog net er wel op. Ab en Marian waren te zwaar en stonden, net als diverse andere campers, op de verharde toegangsweg. We hebben deze dagen rust gezocht met leuke fietstochtjes naar onder meer het winkelcentrum van Onderdijk, een bezoek aan het Stoommuseum Medemblik, en een fietstocht met Rita naar de stad Medemblik zelf.
Het Stoommuseum is voor de techniek liefhebber zeker de moeite waard. Ab en ik waren er vroeg, veel moest nog worden opgestart. Maar juist daardoor zagen wij meer dan menig andere bezoeker.


Rita en ik vonden Medemblik best een leuk stadje om een keer te bezoeken. Dus wij weer op de fiets, de GPS mee om gelijk ook te geocachen, en natuurlijk genieten op een mooie dag van een heerlijk vers schepijsje.


Tweede Paasdag via de dijk Enkhuizen – Lelystad terug naar huis.
We zijn tevreden over een gezellig weekeinde.

17-23 mei 2023. Limburg-Midden Nederland

Omdat Rita geopereerd moet worden, besloten we een weekje weg te gaan. Dit om de grote juni vakantie die we gepland hadden niet door kon gaan. Twee maanden later dan gepland ging de operatie pas op 5 juni door. We hadden op 03 juni naar Noord Duitsland en Denemarken willen vertrekken. Maar gezondheid eerst, de grote vakantie dan maar in september plannen.

We hadden de camping Poort van Maastricht in Berg en Terblijt van EuroParcs voor vier dagen geboekt. Dat ligt fraai tussen Valkenburg en Maastricht in. De plekken zijn royaal, goed sanitair en een klein winkeltje. Bij onze komst zagen dat er wel een overdekt zwembad was, maar dit keer hadden we geen zwemkleding bij ons. De camping was rustig toen we kwamen, maar Goede Vrijdag liep het echt vol.

Bezoek aan Valkenburg was best wel leuk, maar de Cauberg met de fiets afdalen was toch wel minder!! Terug zijn we op advies van de ober van het restaurant bij de ingang van de gemeentegrot een stukje omgereden. Die kilometer extra was dat echt wel waard.
We hebben een bezoek aan de Gemeentegrot gebracht, heerlijk met tram door de grot. Geen spijt van gehad. We hebben de dag verder gevuld met bezoek aan de stad zelf. En waarachtig de klok gevonden die we al lang zochten. Paste natuurlijk niet in de fietstas, maar trekbandjes boden uitkomst. Hij hangt nu trots in onze woonkamer.


Vrijdag naar Maastricht. Wat een grote markt is dat daar. Rita werd bijna gek, zoveel stoffenkramen en prijsjes waardoor ze nog hebberiger werd. MAAR…. Ze heeft zich goed beheerst.
Dan een bezoek aan de Basiliek van Onze Lieve Vrouwe. Natuurlijk genoten we als vanouds van dergelijke religieuze gebouwen. Maar in de lange gangen een verrassing. Een rond bord met allemaal Heiligen. Daaronder een drukknop systeem waar kwalen bij stonden en dan ging er een lampje branden bij de betreffende heilige die dan goed voor de kwaal is. We wilden net verder lopen, ziet Paul een drukknop bij “Hopeloze gevallen”. Natuurlijk moet je dan drukken. Maar welke heilige hoort daar nu bij?? Dat blijkt de Heilige Rita te zijn!! Hoe verzin je het!


Zaterdag naar Niftrik gereden. In de jachthaven stonden Marian en Ab, een paar dagen gezelschap gehouden. In Niftrik zelf nog twee geocaches opgehaald. De laatste was erg bijzonder. Deze ligt in een belevenistuin bij een Rustplaats. Rita moest lachen, maar tegelijkertijd genieten, van een opstappeling van oude pannen, kruiken, enzovoort, die samen een kunstwerk vormen.


Deze korte vakantie hebben we in Gorinchem afgerond. De vertrouwde camperplaats De Punt, waar de Linge in de Merwede uit stroomt. Gorinchem blijft een leuke mooie stad.