TOCH WEER EEN BUSCAMPER

Na een kortstondig avontuurtje met de caravan, 2 keer enkele dagen weg, kwamen we snel tot de conclusie dat het "gewone" campingleven op 1 plek ons niet lag. Toen snel verkocht aan wel echte liefhebbers.
Op zoek naar een bus om lengte bedden in te kunnen plaatsen, vonden we een Renault Master 3H3L uit 2007 met groene milieuplaquette. Dat laatste gegeven geeft je in Duitsland meer mogelijkheden in de milieuzones waar diesels nog zijn toegestaan.

Eerst een foto impressie van de aankoop en de eerste sloop van de inhoud.


Het resultaat na lang inbouwen. Een 5 cm dikke vloer er in gebracht met goede isolatie en ruimte voor de leidingen die over moesten steken.
Onder de lengte bedden riante opberg mogelijkheden, het 12 volt zenuwcentrum, en de gaskast. De schoonwatertank ligt onder de zijbank.
In de natte cel zit de lade met de wastafel. Ingeschoven is daar plaats voor een hoge Porta Potti.
Onder het bed achter de keuken een ladekast, het bed optillen en de reserve recreatie/visite stoelen zijn te pakken.
Alle verlichting zijn LED, zuinig in gebruik.
In de keuken een gasstel, dat bij niet in gebruik zijnde dicht is met een deksel dat aansluit op het wasgedeelte en zodoende afzetruimte geeft (de vaat moet immers ook gedaan worden).
Op het dak een 120 watt zonnepaneel, die een 120 Amp accu voedt.
Een achteruitrijcamera is bedraad geplaatst aan een 4,5 inch monitor.
De TV is draaibaar en wordt ook door 12 volt gevoed.
Voor nood is er tevens een 1200 watt inverter van 12 volt naar 220 volt aanwezig. Genoeg power om bij vrij staan bij voorbeeld het oventje te kunnen gebruiken en koffie te kunnen zetten.
Achterop zit natuurlijk het fietsenrek en een sticker met een credo.