Over ons

Maart 2006. Wij moesten voor ons vrijwilligerswerk een decor bouwen met tent materialen. Zo kwamen Rita en Paul Hermans bij een groot kampeerbedrijf met winkel in Zeist terecht. We waren er toch en besloten de moderne caravans te bekijken. Omdat we eigenlijk hotelmensen waren en diverse malen in de accommodatie teleurgesteld waren, opperde Paul de suggestie misschien wel een dergelijk mooie wagen te kopen. De reactie van Rita was: "neen, een camper wil ik wel". Paul was ook direct voor en binnen een week kochten wij een MB 100 uit 1994 met dubbele cabine. Deze kleine wagen werd onze eerste camper en we waren verkocht.

In februari 2008 verkochten wij de zelfbouw MB 100 Freetime en kochten een Euramobil A480 (een alkoofcamper) op een basis van de Fiat Talento uit 1992 terug. Een opknapper, zeker technisch. Zo gedaan. Maar het klimmen naar bed en het over elkaar heen moeten kruipen in de 70 cm hoogte om 's nachts naar het toilet te gaan beviel absoluut niet.

In januari 2009 verkochten wij de Euramobiel weer. Dezelfde maand kochten wij een Fiat Ducato 14 D 2.5, verlengd en verhoogd, terug. Deze hebben wij omgebouwd tot een multifunctionele camperbus. In de winter 2011/2012 is deze bus weer geheel leeggehaald en door Camperbouw Veenendaal opnieuw ingebouwd naar onze bijgestelde wensen.

Met kleine of grotere reisverslagen laten we de lezer een beetje onze ervaringen mee beleven. Of wellicht daarmee een tip voor een reisje en/of verblijf te geven.

Op onze pagina Camperlinken vindt u camperplaatsen en campings die wij bezocht hebben en een kleur vermelding wat wij van de bezochte plek vinden. Puur persoonlijk natuurlijk, maar wellicht zitten er tips bij voor andere liefhebbers.
Daarnaast zijn er links naar andere sites: particuliere sites; camperclubs.
Via deze sites zijn vele bestemmingen te vinden waar wij (nog) niet geweest zijn. Ook andere nuttige informatie is er terug te vinden, zoals verkeersregels in andere landen.

In 2013 hebben wij naast het camperen de hobby geocaching er bij gekregen. In eerste instantie alleen campercaching, in de volksmond schat zoeken met de GPS. Het mooie daarvan is dat je op plaatsen komt waar je vaak aan voorbij zou gaan. Andere geocachers plaatsen zelf, net als wij, ook caches voor de liefhebbers.
Zie het tabblad Geocaching.

In 2019 besloten wij onze camper te verkopen en om vanaf 2020 met een caravan verder te gaan. We kochten een Wilk uit 1995, welke wij volledig aan de tijd aan hebben gepast.
Helaas brak in 2020 in in ons land het Corona virus uit, en de pandemie doet onze reizen uitstellen. De weken van fiets routes moeten wachten.

In 2020 besloten wij onze caravan na enkele dagen gebruik weer te verkopen. We kochten een bestelbus Renault Master 3L3H uit 2007 terug en bouwden deze om naar een buscamper.
Vanaf 2021, ondanks de corona pandemie, gepast en mee op pad.
Wel beperkt en in Nederland tot we weer ook het buitenland weer in mogen.