SEIZOENSOPENING IN ZWOLLE (188 km)

Onze camper is op 20 maart weer APK goedgekeurd, na een garagebeurt waarbij onder anderen de distributie vervangen is. Nadat hij weer helemaal was ingericht zijn we vrijdag 24 maart naar de camperplaats op Jachthaven De Hanze in Zwolle afgereisd. Enkele uren later kwamen ook Ab en Marian Bakker op de camperplaats aan.
Het eerste weekeinde in het nieuwe seizoen voor ons beide.


Ik had donderdag voor vertrek met de havenmeester gebeld om te reserveren. Dat zou niet nodig zijn, want het is nog rustig. We hebben hem gewaarschuwd dat het verwachte fraaie weer drukte zal veroorzaken. Hij dacht van niet, maar toen we kwamen was de camperplaats bijna geheel vol. 1 plaatsje nog. We kregen toch een andere erg mooie plek met stroom en goed uitzicht op de haven toegewezen. Ook nog vlakbij de toiletten en de douches.

Dit weekeinde was vooral bestemd om de campers uit te testen, de andere fietsen op de camper te passen, en natuurlijk om te ontspannen. Het weer zat vooral mee, zodat wat er ook op de camperplaats zou gebeuren het geen tegenvaller kon worden. Maar dat het een test weekeinde zou zijn hebben we gemerkt.

Vrijdag leek de boiler geen teken van leven te willen geven, terwijl de keukenkraan maar zeer moeilijk open en dicht ging.
De boiler bleek veel last hebben van lucht in de gasleiding en na enkele malen hem aan en uit te hebben gezet kwam er leven in. Opgelost dus.
Verder lekker rustig aan gedaan en de avond gezellig bij Marian en Ab door gebracht.

Op zaterdag zijn we eerst Zwolle ingetrokken. Rita en Paul waren daar vrijdag middag al even geweest en al een interessant punt gezien. Tevens was er de zaterdagmarkt in het oude centrum.
Het werd een lekkere ochtend, waarin we de grootste groentemarktkraam zagen. Groter en gevarieerder dan we ooit hebben gezien. De kibbeling was uitstekend en de garnalen voor Rita werden echt vers gebakken. Even wachten, maar dan heb je ook iets.
Bij de wandeling door Zwolle hebben we wel enkele zeer mooie panden gezien.


Terug bij de camper besloten we nog een stukje te gaan fietsen en daarbij een tweetal geocaches op te zoeken. Bij aanvang van de fietstocht moesten we de Masterbroekerbrug op, hij leek sterk op de Rotterdamse Zwaan. Daarop was een zeer kleine magnetische geocach (GC1K2F9) verstopt. Het was even zoeken, maar de kleine rakker van rond 1 cm en 2 cm hoog werd wel gevonden.
Daarna weer kilometers van de Ronde om Zwolle gereden en via de 2e geocache (Op bezoek bij Opa en Oma, GC2AHG5) terug naar de camper.

Daar even geprobeerd het warme water te controleren. Tja, de warm water knop van de keukenmengkraan wilde daarop niet meer dicht. Uiteindelijk de waterdruk pomp uitgezet en gekeken wat er aan de hand was. Door te veel kalk afzetting had de spindel het begeven. Met improvisatie dicht gemaakt en we wisten dat deze kraan vervangen moet worden. Hij was dan ook al 22 jaar oud.

Op zondag hebben we rustig in de zomertijd (ja, dat beruchte weekeinde) de boel weer ingepakt en onderweg naar huis nog even bij kennissen in Epe op bezoek gegaan.
Al bij al een lekker en gezellig weekeinde dat veel nut had.