CAMPER ZELF(VER)BOUW TREFFEN OP URK.

Op 18 mei zijn we afgereisd naar/bij Urk. In het weekeinde van 20 tot en met 22 mei organiseerde wij in samenwerking met Ab en Marian Bakker, Jan en Truus Marshal, en Jan van den Berg het 12e Camper Zelf(ver)bouw Treffen (CZT). Daags voor het treffen moesten Jan en Truus afzeggen, omdat een dringende hulpverlening aan een moeder met kids even voor ging. Terecht!
Jan van den berg moest op vrijdagochtend al op tijd vertrekken, zijn zoon trouwde die dag voor de kerk. Daar moet je als vader toch wel bij zijn!

Dit weekeinde stond in het teken van "alles mag, niet moet". Ook geen verplicht of vooraf georganiseerde BBQ of buffet. Je kon gewoon op je zelf eten, of lekker bij anderen met je eigen vlees aanschuiven, het maakte niet uit. Anderen haalden weer wat lekkers bij de snackbar en schoven daarmee aan bij de rest, het kon allemaal.
Vast item was wel de openstelling van je eigen camper, zodat een ander kon zien wat je had gemaakt en/of aangepast. Een, zelfs voor ons, grote verrassing was de komst van een camper, ingebouwd in een jaren Ford, model jaren 1920, bouwjaar 1985! Daarom alleen al hier een foto exclusief van dit wonder op wielen

 


Tijdens het weekeinde twee weken hiervoor hebben Rita en Marian contact gehad met de eigenaar en kapitein van de rondvaartboot in de Urker haven. Op zaterdag 21 mei was geen afvaart, omdat er een bruiloftsreservering was. Echter, als er minimaal 25 deelnemers waren kon er om circa 17.00 uur een rondvaart plaatsvinden. Daarbij werd tevens de mogelijkheid geboden om voor € 7,50 extra aan boord een maaltijd van kibbeling, friet en groente te gebruiken. Maar de schipper moest wel vooraf weten hoeveel mensen daar gebruik van zouden maken.
Dit initiatief werd beloont. Met bijna 30 mensen ging de boot het water op en werd er genoten van een ruime hoeveelheid kibbeling met bijbehorende zaken.

Al met al een uitstekend weekeinde, waarin ook nog een echtpaar zich melde om voor 2017 de mede organisatie in Noord Holland op zich te nemen. Geweldig, we zullen ze helpen.

Hieronder een uitgebreide foto impressie van dit treffen.