Zelfbouw Campertreffen 2012: Hollandscheveld.

Het voor ons traditionele treffen van campers vond dit jaar voor de 8e maal plaats. Voor ons het 7e dat we bezochten. De reis ging nu naar Drenthe, Hollandscheveld, camping De Eikenhof.

Voor het eerst was de capaciteit groter dan maximaal 30 campers met als resultaat liefst bijna 40 zelfbouw - en fabriekscampers. helaas kwamen door de weersomstandigheden in de dagen voor het treffen wat dicht op elkaar op de parkeerplaatsen te staan. Het veld was gewoon te drassig. Organisatoren waren Manfred en Diana Rohling, bijgestaan door Inge Schemmekes en Sientje Boer. Deze twee laatste zullen het treffen van 2013 voor de rekening gaan nemen.

Op vrijdagmiddag en avond kwamen de meeste deelnemers aan. Daaronder ook onze (schoon)zus en zwager Marian en Ab Bakker, steun en toeverlaat Jan met zijn Truus Marchal, hun dochter en schoonzoon Jolanda en John Bleijenberg met hun kids Naomi en Luca, en de koffiedrinkende ex-klant de altijd behulpzame Jan van den Berg. Een heel Veenendaals gebeuren dus.

De meest opvallende aankomst was van een Amsterdammer die met de kleinste camper aan kwam, een 45 km wagentje met laadbak! Deze trok heel wat bekijks.
Maar ook de motorcoureur Anne Kies, onder meer bekend van de Parijs-Dakar Rally en zijn vele kampioenschappen in de motor Endurosport, was present met zijn fantastische "vrachtwagencamper" en Enduro motorfiets.

Jan en Truus hadden vooraf al gevraagd of we vrijdagavond met zijn allen zouden BBQ'en. Zo ook gedaan met het slaatje van Rita en de pindasaus van Paul. Van dat laatste was er over en dat wilde enkele van de mensen graag naar huis meenemen. Graag gedaan.
Het leek er op dat Jan en Truus een halve winkel hadden leeg gekocht. Zoveel en al die Veenendalers maar smullen.

We hebben weer diverse "oude bekenden" ontmoet, maar gelukkig ook weer veel nieuwe gezichten. Tijdens de vrijdagavond "camperklets" maakte we zo op informele wijze verder kennis met elkaar. Ook met onze "buren" werd verder contact gemaakt. Een aardig koppel uit Heerlen die zich eigenlijk nog niet op het Camperforum.nl hadden gemeld. Zij hadden sinds kort een VW bus, maar bleken door de verkoper niet goed op de hoogte te zijn gebracht. Dan is een dergelijke bijeenkomst weer zo waardevol. Op zaterdagochtend hoorde we het koppel roepen: "We hebben stromend water". Het werd hun duidelijk gemaakt dat als je de kraan opendraait en de waterpomp daadwerkelijk in een jerrycan water hangt, het vanzelf ging lopen. Ja, voor ons heel simpel, maar als je nog nooit met zoiets te maken hebt gehad!

Zaterdag ochtend waren er een aantal workshops over de levelers van campers, de stroomvoorziening in de camper en over solarpanelen. Tevens kwamen er deze dag ook nog diverse bezoekers via het camperforum kijken en kennis op doen.

's Middags zijn Rita, Marian en ik op de fiets gestapt en hebben we het centrum van Hoogeveen nog een bezoekje gebracht. Marian slaagde er in een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: een juiste, passende en in goede kleur gemaakte jas! Soms best wel lastig om zoiets geheel naar wens te vinden. Het lijkt net zo iets als zoeken naar de ideale camper, lol.

Zondag ochtend gingen de eerste weer richting huis om Moederdag te vieren. Alhoewel Rita ook moeder is gingen wij pas laat in de middag weer richting Veenendaal. Onze dochter was even vergeten dat we er niet zouden en belde op: WAAR ZIJN JULLIE! Ze is niet lang boos gebleven.