Het 5e Camper Zelfbouwtreffen (CZT), mei 2009.

Ook in 2009 wilde wij het gezellige Zelfbouw Campertreffen niet missen. Met de bijna geheel afgemaakte nieuwe camperbus zijn we daarom afgereisd naar het verre Ingen. Inclusief overtocht met de veer Elst (Utrecht)-Ingen wel 7,2 kilometer van huis.

John en Riki Hermeling (plaatsgenoten) hadden dit jaar de organisatie samen met Haye en Monica Bekkema voor voor de rekening genomen.

Op Camping Augustinus >>> aan de Rijnstraat 72 4041 KM Ingen werden in het weekeinde van 08 t/m 10 mei in totaal 24 zelfbouwcampers verwelkomd.
Daarnaast ook nog een zeer sympathieke niet-zelfbouwers en gastvrije Tony en Henny met hun prachtige kampeerauto. Op zaterdag hadden we ook nog eens twee bezoekers vanuit het Camperforum.nl.

We werden met veel enthousiasme begroet. Bij de editie van 2008 hadden we immers een fabriekscamper en nu waren we op ons geloof terug gekomen! We moeten zeggen dat deze begroeting ons veel deugd deed. Iedere deelnemer kreeg bovendien een aandenken in de vorm van een speciale sleutelhanger met daarin de tekst: 5e Zelfbouw Campertreffen. Een verzamelitem.

Vrijdagavond de bekende camperklets in de kantine van Camping van Sijll. Dat was de vroegere deel die omgetoverd in een gastvrij onderkomen, compleet met bar. Met ieder de eigen stoelen en eigen borrel of iets anders en daarbij de accordeonmuziek van een van de gasten werd het een gezellige en late avond.

Zaterdag was het "camperkijken" geblazen. Iedereen ontving iedereen zeer gastvrij en de zelfbouwers waren en zijn trots op hun camper. Tips en ervaringen werden uitgewisseld in een ongedwongen sfeer. Zoals we gewend waren!

In de middaguren werden drie grote party tenten opgebouwd waarin 's avonds de BBQ werd gehouden. Die BBQ! Dat was uitstekend verzorgd (hulde John en Riki†)! Niet zo maar grijpen zodat niemand iets te kort kwam. Nee hoor. Keurig voor iedereen een royaal bord met het vlees en de salades waren in overvloed aanwezig en van echte slagerskwaliteit.

Je kan je voorstellen dat het weer een latertje werd! Wat een goede sfeer, wat een fijne mensen.

Zondag werd de dag van het afscheid. Maar niet nadat onze kleindochter bij ons afgeleverd werd. Het was immers Moederdag en Pa en Ma moesten beide werken. Rita vond dat helemaal niet erg! Daarna ging een ieder weer zijn of haar eigen weg.

We weten het nu al zeker: in 2010 weer naar het Zelfbouwtreffen van het Camperforum!