Het 4e Camper Zelfbouwtreffen (CZT), mei 2008.

 

Wij schreven in januari 2008 zeer enthousiast in voor het 4e Zelfbouw Campertreffen van 23 tot en met 25 mei, dat in midden Limburg zou worden gehouden.
Op dat moment wisten we echter nog niet dat wij de MB100 zelfbouw zouden verkopen en een Eura Mobil terug zouden kopen. Geen zelfbouw dus.

Gelukkig had de organisatie geregeld dat de niet-zelfbouwers ook terecht konden bij
Camping Heuldal te Haelen.

Op het veld naast het treffen stonden we dat weekeinde met acht niet-zelfbouwers. Alleen met De Campers (Marian, Rob en kinderen) hadden we afgesproken elkaar te treffen en vervolgens te genieten van het werk van de zelfbouwers.
Natuurlijk was Paul ondertussen ook begonnen met een kleine aanpassing aan de Euramobil. We wilden onder de luifel uit de wind kunnen zitten en daar werd een prima oplossing voor gevonden.

Met het plaatsen van een tweetal ogen, het aanpassen van een bagagespin als lijn, twee gaatjes in het aluminium van de luifel boren, twee uitschuifbare tentstokken en last but not least: twee wanden van een partytent en klaar waren we.

Een idee dat later door enkele andere zelfbouwers werd overgenomen. En daar ging het dit treffen ook om: leren van elkaar.

Bij ons stond de gezelligheid voorop. We hebben weer diverse oude bekenden, maar ook nieuwe "bekenden" gezien en gesproken.
We konden dus niet aan grote BBQ meedoen, maar dat losten we mooi op. Met Marian, Rob en de kinderen hebben we lekker zelf een BBQ gedaan. Gezellig met die tieners erbij!

Dat het juist toen een beetje regende was geen probleem, de rest van het weekeinde was gewoon heerlijk.

Toch hoorden we wel bij het treffen. We werden allemaal heel hartelijk begroet en we waren erg blij ook te merken dat onze zelfgebouwde MB100 Freetime gemist werd.

Zaterdag hebben we de fiets gepakt en hebben we de omgeving verkend. Zo kwamen we midden in het bos bij een prachtige oude (gerestaureerde) watermolen, de Sint Ursela Watermolen. Daar hebben we een poosje genoten van de natuur en het kabbelende water.