Onze eerste reis met de FreeTime.

Het Zelfbouw Camper Weekend 2006.

Ons eerste reis was met een bijna gereed zijnde bus een weekend naar Friesland, de Kivafarm in Bakkeveen, van 19 tot en met 21 mei 2006. Het 2e Zelfbouwtreffen van Camperaars.

Zoiets was helemaal nieuw voor ons. We hadden zelfs nog nooit van een Camperklets gehoord. Maar bij aankomst werden we daar gelijk voor uitgenodigd. Gezellig met alle deelnemers bij elkaar en van elkaars gezelschap en een lekker drankje genieten.
Wat hebben we genoten van dit weekend, maar bovenal veel geleerd. Allereerst over de "campermentaliteit", oftewel de gastvrijheid van de camperaars.

Daarnaast heel veel over het opbouwen van een camper. Het heeft er wel voor gezorgd dat we meer en meer aan gaan passen. En dat we voor de volgende trip toch nog enkele zaken aan willen schaffen!

We begonnen met regen, veel regen. In de loop van zaterdagochtend klaarde het wat op. Wat heet! De weergoden hadden schijnbaar een hoge pet van ons op, want de buien trokken gewoon langs de Kivafarm op! Dat gaf mooi de gelegenheid om bij anderen te gaan kijken. Wat hadden die voor moois gebouwd? En natuurlijk werden ook wij met bezoekjes vereerd. Ondertussen deed de filmploeg van Twins Entertainment haar werk. Veel, heel veel werd digitaal vastgelegd.

Zaterdagavond een geweldig goed georganiseerde en prima BBQ. Voor Rita was er zelfs voor een speciale cholesterolarme schotel gezorgd. HULDE! Heel gezellig, maar helaas kreeg Paul aan het eind van de avond een aanval van zuurstoftekort (in de bloedbaan dus, dit vermelden we op deze site slechts eenmaal) en misten we daardoor het kampvuur.

Op zondagmorgen, voor we allemaal weer naar huis vertrokken werden er overtollige zaken verkocht. Wij hebben onze slag redelijk kunnen slaan: kastsluitingen voor weinig geld; een omvormer 230 - 12 volt (later door een goede kennis multifunctioneel gemaakt en daardoor ook als acculader/druppelaar in gebruik); en een extra kacheltje 500 watt.