ZEEWOLDE EN OP DE FIETS NAAR NIJKERK.

Vrijdag 03 juni werd ons weekeinde doel het Erkemederstrand  in Zeewolde, niet ver van Nijkerk.
Op de site van de CCN, onder de camperplaatsen, hadden we gezien dat het een goede plaats zou zijn die ook nog eens echt betaalbaar zou zijn. Dat klopte wel degelijk en zelfs nog meer als we wisten. Er is op de camperplaats een nieuwe sanitair gebouw geplaatst, welke er voor camperaars echt uitstekend bijstaat.
We wisten dat vooral hondenliefhebbers van deze camping gebruik maken, omdat het hele recreatiegebied zeer hond vriendelijk is. Er is zelfs een speciaal hondenstrand. Voor ons van geen belang, maar hier wordt voor de €2,00 per hond extra wel wat geboden!


Als geocachers werden we verrast door de aanwezigheid van het zogenaamde "Gele Busje" van geocacher Barny (Willem) op de parkeerplaats. Hij heeft op deze camping een caravan staan en in de omgeving zelfs een zwaargewicht geocache neergelegd.
Zelf hebben we eerst met de camping kennis gemaakt en een fietstocht gemaakt naar het Scouts terrein dat een paar kilometer verder ligt. Er is daar uitstekend te fietsen over speciale fietspaden. Daar hebben we onze eerste geocache van dit weekeinde opgepakt. Het is inderdaad een heel mooi  terrein, waarvan wij vermoeden dat in de toekomst daar vele Internationale scouting activiteiten zullen plaats vinden.

Zaterdag zijn we naar Nijkerk gefietst. Nijkerk kenden wij alleen van de rondweg naar het beroemde "Ei" bij de oprit in Barneveld van de A30. Het werd hoogtijd om met het centrum kennis te maken.
Wat kan je beter benutten dan het systeem/hobby geocachen? Zo kwamen we in het centrum van dit echt wel leuke plaats terecht. Na een eenvoudige "oppakker" (de coördinaten van de logrol waren al bekend), hebben een tweetal zogenaamde multi's gelopen. De eerst ging om het wereld beroemde carillon van Nijkerk. We hebben de vragen dachten we op kunnen lossen, maar het logboek niet kunnen vinden.
Na op een terras te hebben genoten van koffie met appeltaart zijn we het centrum ingegaan en troffen we ook een van de punten van de volgende multi aan. Deze ging over het leed van de joden in 1940-1945.
Deze multi hebben we gefietst en uiteindelijk ook onze naam (Blauwkous) in het logboek kunnen zetten.


Op de terugweg zijn we nog bij het stoomgemaal Arkemheen (klik hier) gestopt. Wat is dit een uitstekend onderhouden museum, en dat allemaal door vrijwilligers. Oké, de fietstocht zorgde veel overlast van onweervliegjes, maar dat was achteraf echt de moeite waard.

 

In de avonduren sloeg het slechtere weer een beetje toe. Twee onweersbuien leken de boel te verknallen, maar dat viel mee. Zondag zijn we weer richting huis gegaan, maar niet nadat we afscheid van de zeer vriendelijke vrijwillige "onderhoudsmedewerkers" en de andere nieuwe camperkennissen hadden genomen.