September 2011: Valkenburg.

Nadat we een lekker weekeinde op de vertrouwde camperplek van de Jachthaven Brasker in Linden bij Cuijck hebben gerelaxt hebben we in september ons seizoen afgesloten met een weekeinde Valkenburg. De stadscamping Den Driesch heeft naast luxe plaatsen ook camperplaatsen. Deze is ons zeer goed bevallen. Een gastvrij onthaal en mooie plaatsen, net boven de befaamde grotten met uitzicht op de kasteel ruïne. Als je het zijhek uitloop, bevindt je je direct op het pad naar de befaamde toren. Hoog boven het Geuldal een magnifiek uitzicht.

Valkenburg mag dan wel een zeer toeristische plaats zijn, maar dat is zeer logisch als je weet wat het allemaal te bieden heeft. Culinair stadje met een zeer rijke geschiedenis. Eigenlijk moet ik iedereen aanraden minstens één maal in je leven deze geweldige plaats te bezoeken. Vele vaste klassiekers natuurlijk, maar zeker ook de evenementen tussendoor zijn de moeite waard.


Shoppen in Valkenburg is een genot, net voor Paul die normaal een hekel aan shoppen heeft. En als je toch in het centrum loop dan weet je gelijk: "we koken niet zelf, hier moet je gewoon uit eten"!

Als we weer op reis naar het zuiden van ons land gaan zal dit gegarandeerd een favoriete tussenstop worden. Wel met de E-bike bij ons, want de heuvels zijn pittig op een gewone fiets, wat zeg ik: zelfs lopend!