Juli 2014: Gorinchem.

 

Op 24 juli vertrokken we voor een tweetal nachten, naar wens van Rita, naar camperplaats De Punt aan de haven van Gorinchem. Enkele jaren geleden waren we een keer met het Hippieweekeinde in deze stad geweest en dat bleek erg leuk.
Dit weekeinde wilde we graag genieten van de stad en het water, de Merwede. Het uitzicht vanaf de camperplaats was erg mooi, maar als je even de moeite nam om de dijk op te klimmen was het helemaal genieten.


De stad Gorinchem (Gorcum in de oudheid) is op zich zeker de moeite waard om te bezoeken. Los van de historische plekken ook nog eens een zeer compleet winkelcentrum.

Door een geocachewandeling door de stad maakte wij ook kennis met de plaatsen die je anders niet zo snel zou vinden.


Aan de haven was het ook genieten. Grote schepen die met een ongelooflijke stuurmanskunst aanlegde, de prachtige plezierboten in de jachthaven en zeker ook het eten in het restaurant van de jachthaven De Punt.

In de grote haven bij de ingang naar de "binnenstadse haven" lag ook de Henri Dunant afgemeerd. Dat schip hadden eerder ooit in Duitslang in de Rhein gezien. Best indrukwekkend voor een binnenvaart passagiersschip.

Zondag 26 juli zijn we geheel binnendoor naar huis gereden. Over dijken, binnenwegen en provinciale wegen. De reis duurde wel langer, maar wat een mooie rit langs grotendeels de (bevaarbare) Linge.