Linden bij Cuijk, Noord Brabant, juli

Door het blad van de CCN en de Campernieuwsbrief van Martin Slingerland werden we op een nieuwe Camperplaats geattendeerd. Jachthaven Brasker (voor de kenners onder ons: de befaamde oud-mastenfabrikant Brasker) is in ontwikkeling en heeft 11 camperplaatsen daarbij in de aanbieding. Faciliteiten van/in de jachthaven en stroom moet van één van de steigers worden gehaald. Wij hadden daarbij genoeg aan de 30 meter lange stroomkabel.

De gebruikelijk en noodzakelijke faciliteiten voor de haven zijn wel gereed. Een uitstekend sanitairgebouw dat uitblinkt doorhelderheid. Er zijn op het ogenblik van dit schrijven 100 ligplaatsen gerealiseerd en al grotendeels in gebruik. In de toekomst zullen dat er 450 worden.

Camperplaats Jachthaven Brasker (sinds 2015 't Loo) ligt in het kleine dorpje Linden, onder de rook van- en in de gemeente Cuijk. Het dorpje met zijn 400 inwoners is waarschijnlijk het meest gekend door de Nijmeegse vierdaagse. Het is dan altijd totaal in een thema omgetoverd en de fanfare speelt die vrijdag de hele dag door.
Deze camperplaats bleek voor ons een geweldige belevenis. De rust, het uitzicht, de fietsmogelijkheden en dan hebben we het nog niets eens over de uitstekende kwaliteit van het zwemwater in de Kraaijenbergse Plassen waar de haven in ligt. Ondanks de hitte geheel algenvrij.

Zaterdag 4 juli kwamen om 09.30 uur aan en er stond slechts 1 andere camper. Wat viel die van ons daarbij in het niet! Een echte Winnebago met uitschuifwand. Maar wat een aardige mensen die we daarbij troffen. Een Duits stel dat door hun autobedrijf nooit op vakantie konden en daarom met de Winebago telkens een weekeinde Nederland deden. Zij waren net zo blij met hun camper als wij met onze buscamper.
Geen verschil dus en er werd zeker geen onderscheid gemaakt. In de loop van de dag liep de camperplaats vol. Bij 11 stuks moest eigenaar / havenmeester Brasker verdere campers weigeren.

We hebben heerlijk in de omgeving gefietst. Deze Kraaijenbergse plassen aan de Maas (ontstaan door zandontginning en daardoor kwelwater dat enorme meren vult) bieden de recreant veel!

Sportief is het kleine dorpje ook: op 4 juli was er een loop van 3, 5, 10km en een halve marathon. Dit allemaal door het dorp en langs de plas op. Ook direct achter de camperplaats langs liepen de vele honderden deelnemers hun ronden.

Wij hebben weer een stek gevonden waar we zeker nog eens of meerdere malen naar terug zullen keren. Al was het nu dan maar 1 nachtje en twee volle dagen: gewoon genieten!