Pinksteren in Knokke, mei 2009

We hadden besloten het Pinksterweekeinde 2009 weer eens naar België te gaan. Fietsen rondom camperplaats Eeklo in het Meetjesland. In 2006 waren we daar al eens geweest, maar zonder de fietsen. Daar hadden we spijt van.

We kwamen op zaterdag 23 mei 2009 hoopvol aan op de camperplaats Eeklo aan de haven. Deze bleek echter helemaal vol te zijn. De oorzaak werd snel duidelijk: het was een stopplaats voor de deelnemers aan de Normandiëtocht van de NKC.

Goede raad was duur en we besloten door te gaan naar Knokke-Heist. Camping Holliday die tegenwoordig speciale camperplaatsen heeft. Helaas, de camperplaatsen waren vol. Maar we konden een plekje achteraf op de camping krijgen, compleet met stroom. Gelet op de drukke dagen hoefden we daar niet lang over na te denken: gewoon doen.
We wilden eventueel drie nachten blijven. Knokke is immers een heel mooie plaats.

De beheerder vertelde wel dat we - al stonden we wat achteraf - ruimte voor nog arriverende buren moesten houden. Die hadden de komst al aangekondigd. Dat hebben we mogen ervaren: een Duits gezin dat om circa 19.00 uur aankwam. Er werd geen tent opgezet, maar onmiddellijk de BBQ aangestoken. Er kon geen enkele begroeting af, geen enkel woord! Laat in de avond - het werd al donker - werden een tweepersoons tent en een speeltentje opgezet. Daarin moest geslapen worden. De volgende ochtend bleken deze buren de BBQ resten bij onze fietsen en op onze plek te hebben achtergelaten!

Goede raad is duur en we hebben eerst de fietsen gepakt en naar de prachtige Boulevard van Knokke gereden. Vervolgens de kustlijn afgefietst, genoten van de uitmuntende uitzichten, een uitstekende kop koffie gedronken, even in Knokke gewinkeld (prima zomerjack gekocht tegen een zeer schappelijke prijs) en vervolgens terug naar de camping. Daar bleken de buren - op de sausresten na - de boel wel opgeruimd te hebben.

's Avonds kregen onze Oosterburen versterking! Vrienden of familie waren ook gekomen en zette ook een klein tentje op. Vervolgens ging de BBQ weer aan! We hadden het al bekeken: dit werd onze laatste nacht. De volgende ochtend bleek dat de oudste dochter zelfs in de wat oudere BMW had moeten slapen. Met alle maaltijdvoorzieningen in de kofferbak.

We hebben 2e Pinksterdag een mooie route naar huis genomen en een heerlijke stop in Willemstad (Brabant) gemaakt. Daar hebben we nog erg genoten en daarna gewoon thuis in het gewone bed geslapen.