September 2012: Kaatsheuvel zonder de Efteling.


Het werd ons zo maar in de schoot geworpen: een weekeinde gratis kamperen op recreatiepark Droomgaard van Hogenboom Vakantieparken.

Mijn zuster had de aanbieding binnen gekregen en deze naar ons doorgestuurd. Zij had de reservering al gedaan en middels een E-mail kon je de aanmelding doen. Eerst werden wij niet toegelaten omdat ze de grootte van de camperbus niet vertrouwde. De parkleiding had waarschijnlijk een touringcar in gedachten. Nadat dat was opgelost werd de reservering bevestigd.

Vrijdag 28 september zijn we naar Kaatsheuvel afgereisd. Bij aankomst in het park werden de gasten al bij de poort opgewacht, voorzien van een enveloppe met de nodige informatie en kaarten voor het overdekte zwembad en parkeerkaart voor de auto. Vervolgens werden we (zonder dat we dus uit hoefde te stappen) doorgestuurd naar de gratis plekken, waar we door het volgende team werden opgewacht. Deze brachten ons keurig naar een vrije plaats. Aan het eind van één van de goede verharde paden stonden links onze (schoon)zuster en zwager en wij kregen de zeer royale plaats tegenover hen. Voorzien van 10 Amp. stroom; schoon water kraan; vuilwater afvoerput eronder; en een centrale tv-antenne aansluiting met ook de commerciële zenders. Keurig verzorgt dus.
Het sanitair was helder, schoon en royaal aanwezig. Niets op aan te merken, een 9 waard.
Alle paden op het park zijn verhard, voorzien van drempels om hard rijden tegen te gaan.

Het weer werkte dit weekeinde best wel mee. Alleen vrijdag op zaterdag regende het behoorlijk tot ongeveer een uurtje of 08.00. Verder wel wat meer wind, maar goed te doen.

Zaterdagochtend zijn we met zwager Ab naar het centrum van Valkenswaard gefietst, wat geshopt en een terrasje gepakt. Zus Marian bleef bij de camper als gevolg van een herstellende beenbreuk. Zo had ze even rust en was er toch helemaal uit. Het was voor haar een pechseizoen: In juni breekt ze op een camping in de douche haar rug (gelukkig een nette breuk) waardoor ze weken lang in een harnas moest leven; zijn ze een week in Croatië, mag het harnas definitief uit, wil ze gaan zwemmen en blijft achter een trede van het trapje naar de zee hangen. Gevolg dus een gebroken been die later in Nederland geopereerd moest worden.
De rest van de zaterdagmiddag zijn we bij de campers gebleven, gezellig wat gedronken en een klein hapje gegeten. Er was wel genoeg op het park te doen, maar hier hadden we gewoon behoefte aan.


's Avonds zijn Rita en Marian naar de Bingo gegaan. Ondanks een volle zaal kwamen beide vrouwen met een prijs thuis. Avond helemaal geslaagd dus! Net als de gehele dag.

De zondag bleek de mooiste dag te zijn, prachtig zonnig weer. In de loop van de ochtend/middag hebben we steeds iets van de camper opgeruimd (normaal nog geen 10 minuten werk, lol). Paul maakte voor iedereen een lekker vers broodje ei/ham/kaas. Helaas was de erwtensoep waar Marian veel werk van had gemaakt overstuur geraakt. Maar de vrijdag hebben we er van genoten en Ab kon er zaterdag ook niet van af blijven. Maar zure soep hoefde zelfs hij niet!

Voor vertrek zijn Rita en Paul nog even aan Midgetgolf gegaan. Ook deze ontspanning bleek voor de gasten gratis te zijn, niet alleen dit weekeinde, maar altijd.

 

Al bij al hebben we alle vier een lekker weekeinde gehad, voor herhaling vatbaar. En dat is mogelijk, want Hogenboom vakantieparken kondigde voor 2013 al weer 4 (!) gratis weekeinden aan.