WEEKEINDE  JACHTHAVEN IJSSELSTEIN

Het weekeinde van 28 tot en met 30 augustus hadden we met onze campervrienden Truus en Jan Marchal en Jan van den Berg afgesproken om weg te gaan. Het moest aan het water worden met een goede mogelijkheid om te vissen en te genieten van bootverkeer.
Jan en Truus hadden het oog laten vallen op jachthaven Marnemoende (www.marnemoende.nl) in IJsselstein. Deze heeft camperplaatsen direct aan de Hollandse IJssel, alle voorzieningen, een restaurant en is een goede vertrekmogelijkheid voor fietsroutes door Het Groene Hart van Holland.

De keuze bleek een schot in de roos, ondanks de voor een camperplaats de maximale prijs van €15,00 per camper per nacht. Zeer ruime plaatsen op verharde ondergrond of naar keuze wat kleiner op gras. iedereen stond in feite met de neus op de stijger, waardoor vissen wel leuk kon zijn voor de liefhebber Jan. De rest van ons keken er graag voor de gezelligheid bij toe!

Omdat we met een klein groepje waren, werd het contact met de andere camperaars snel gelegd en de groep werd doordoor groter. Het werd een heel gezellig weekeinde met Belgen, Hollanders en Oostenrijkers. De Oostenrijkers waren niet met een camper, maar huurde een jacht om Holland te verkennen. Ze vertrokken zaterdagochtend naar Gouda, om daar vandaan door te gaan naar Amsterdam. Hoe hun vaartocht verlopen is weten we niet, maar eigenlijk zijn we wel benieuwd. Ze hadden namelijk geen enkele ervaring met varen! Nu met een boot van 12 meter op pad!

Vrijdagmiddag hebben we met Jan en Truus een geocache gelopen (dat is een zogenaamde multi) om aan de andere zijde van de jachthaven een leuke cache te kunnen loggen. Onderweg genieten van de natuur, de schepen en vooral van de tentvlotten op het water. Deze laatste zijn alleen per kano of ander klein bootje te bereiken. Recreëren op het water in een huurtent! Nooit eerder gezien.

De zaterdag hebben we met Jan en Truus en een Haags stel een fietstocht gemaakt naar Benschop waar een Fair zou zijn. helaas vergiste ons in de weg, waardoor de kilometers wat meer werden dan voorzien. Het positieve daarvan is dat we meer van het Groene Hart hebben gezien met daarbij een bezoek aan de rand van Montfoort. De route was echt prachtig!
We hebben de fair wel gevonden en bezocht. Vele streekproducten werden gedemonstreerd en de mogelijkheid tot proeven werden ook ruimschoots geboden. We konden het daardoor niet laten echte licht belegen boerenkaas uit het hart van Nederland mee te nemen.
In het begin van de avond hebben we eerst lekker aan de BBQ gezeten en vervolgens met de diverse mensen de avond gezellig aan de waterkant af gesloten. "Onze" Belg, de vrouw van de Hagenees en Jan aan het vissen en de rest daarbij om de rust te verstoren. Er heerste een echte treffensfeer!

Zondag om het middaguur zijn we richting huis gegaan om zo tijdig bij de 50-jarige Sarah en schoonzus Marjan op bezoek te kunnen gaan.