Treffen Gent, augustus 2007

Een treffen van campers werd door Jan Vermaning georganiseerd in de prachtige Belgische stad Gent. Na ons korte bezoek aan die stad in 2006 leek het ons wel leuk om daar naar toe te gaan en we hebben ons aangemeld.

We besloten de vrijdag vroeg te vertrekken om de spitsdrukte voor te zijn. Om 10.00 uur de camper gepakt en vervolgens op weg. In België, de ring van Antwerpen, in de file. Toch nog. Maar wat valt ons op? Op de rechter rijbaan worden we ingehaald door twee Hollandse campers. Ja hoor, ook naar Gent.

Eenmaal op de camperplek onder de historische watertoren aangekomen werden we opgewacht door een soort welkomstcomité, onder voorzitterschap van Jan. Er waren dus al diverse mensen aanwezig, waaronder leden van het beruchte (nou ja, niet echt berucht) viermanschap dat elkaar nog wel eens ergens anders treft. Dan is Hugo de voorzitter.

We kregen van Jan een plek toegewezen,naast de oom van Marion en Pipi Langkous (Heidi). Een vitale man van 79 jaar jong. Na de camper recht te hebben gezet en de luifel eveneens uitgezet werd het tijd een rondje te maken.

Maar voordat we dat konden doen kwamen de eerste mensen al even voor het eerst persoonlijk kennis maken. Hugo (Bromsnor op het camperforum) als eerste. Ons contact met hem was al lang prettig.
We kwamen bij het rondje tot de conclusie dat ieder gezicht nieuw voor ons was. Niet de mensen zelf, de meeste zijn op het forum actief. De enige bekende die we eerder persoonlijk hadden ontmoet was Heidi, maar die kwam pas laat aan.

Het weekend was vrij gepland. Zaterdags zouden we met de bus naar het centrum van Gent gaan, maar verrassing. Een aantal ging per fiets. Sportief hoor.
Bij de aankomst in het centrum vielen we met onze neus in de boter. Een Oldimer autorit ging daar van start en het was echt genieten van mooie klassieke wagens.

Na even daar te zijn verbleven zijn we met z'n allen door gelopen naar de afvaartplaats van de rondvaartboot die ons later op de dag Gent vanaf het water zou tonen. En wat voor een goede gids / kapitein! Dit was echt iemand die trots op zijn stad is.

Hij vertelde ons ook nog over hun Manneke Pis (zie foto).
Deze staat boven de ingang van de vroegere leerlooierij. In de tijd dat er nog geen toiletten waren werd de ochtend urine hier ingezameld. In ruil daarvoor kregen de mensen diezelfde emmer vol met bier terug. Maar het moest echt zuivere ochtendurine zijn en een echte proever controleerde dat dus ook. Letterlijk dus!!

Al bij al een leuke dag, die we met een gezellige avond hebben afgesloten. Heerlijk gezamenlijk aan de maaltijd en daarna nog even een dankjewel aan de organisator geschonken. Resultaat van een inzameling (dit maal gewoon geld, geen urine) voor hem. Maar niet eerder dan dat de vorige dag jarige Ria werd verwend.

Wij zijn de volgende dag vroeg naar Zeeland afgereisd, op familie bezoek.

 Gent is een stad die je moet beleven en zien. Een aanrader.