10 - 12 augustus: weekeinde Geldermalsen.


Voor dit weekeinde was de weersverwachting best wel goed, vrijdag eerst mogelijk wat regen, verder droog. We besloten naar Geldermalsen te gaan, de camperplaats van de jachthaven Achter 't Veer >>>.
Marian en Ab gebeld of zij ook plannen hadden. Nog niet en besloten zij ook naar Geldermalsen te komen.
We werden door de vrijwillige havenmeester begroet en begeleid naar de plaats waar we met 2 campers konden staan. Vrijwillig? Ja inderdaad, een heel team van de vereniging die de jachthaven in exploitatie heeft.

Vrijdagmiddag hebben Rita en Paul vast het centrum van Geldermalsen verkend. Dat zag er gezellig uit, maar bij enkele winkels zeker niet zo. Wat kunnen de mensen van onder meer de HEMA horeca veel leren van de Veenendaalse collega's. Vriendelijkheid en aandacht voor de klant om te beginnen.
Het centrum is verder best leuk. Slecht 1 leegstaande winkel.
De avond hebben we met Ab en Marian doorgebracht, met wat extra aanspraak van booteigenaren. Zij lagen op slecht een tiental meters van de camper aangemeerd. Was gezellig!


Zaterdag zijn Rita en Paul een route gaan fietsen die zij via route.nl hadden opgezocht. Het werd een tocht van iets meer dan 40 kilometer die door een stukje Betuwe tussen Geldermalsen en Tiel gaat.
Een groot gedeelte over de Waaldijk, een absolute aanrader. Zo mooi en zelfs afwisselend.
Bij Varik werden we zelfs nog even verrast door een jaarmarkt. Die moest natuurlijk ook bezocht worden. Langs de route hebben we tevens 13 geocaches opgepakt, veelal op de dijk en bij Neerijnen. Al bij al een fijne rit gehad.
Het avondeten bestond gedeeltelijk uit resten diepvriesvlees en een door Marian gemaakte salade (was heerlijk!). Het vlees ging natuurlijk op de BBQ. Daar was het uiteindelijk ook voor bestemd.

Op zondag werd Paul beroerd, zelfs een beetje ziek. Op tijd naar huis dus. Later bleek de oorzaak, hij had wondkoorts opgelopen. Waaraan en op welke plek van zijn been is onduidelijk gebleven.