Friesland: op bezoek en Molkwerum. September 2009

We hadden bekenden van het Camperforum en de Zelfbouwtreffens 2006 en 2007 al 2 jaar niet meer gezien. We wilden hen bezoeken en daarna door naar de Campercamping 't Seleantsje in Molkwerum.
Bert en Marieke hebben hun minicamping verkocht en een bouwvallige boerderij in Hoornsterzwaag gekocht. Deze breken ze geheel af en bouwen hem geheel opnieuw op. Met ontzettend veel eigen werk. Het werden gezellige uren waarin veel werd bijgekletst. We gaan elkaar weer zien op het campertreffen Manderveens Weekend, eind september.

Op de foto wordt gewerkt aan het dak. De pannen gaan er op. Een tijdrovend precisiewerk want het mag natuurlijk niet lekken. Het nieuwe gedeelte staat op de plaats waar eerst de deel was. Het oude voorhuis staat nog overeind en gaat na dat het nieuwe woonhuis klaar is plat. Daarna wordt het voorhuis opnieuw opgebouwd voor recreatief verhuur. Achter het huis komen camperplaatsen.

Om een uur of 4 - 5 in de middag zijn we vertrokken naar Molkwerum aan het IJsselmeer. We hadden goede berichten over de camping 't Seleantsje gelezen. Direct achter de IJsselmeerdijk aan een binnenwater ( ja echt waar, de Elfstedenroute!) zouden op de parkeerplaats camperplekken zijn ingericht. Op verharde ondergrond met alle voorzieningen. 10 Amp. stroom is standaard.
Na een mooie rit van hartje Friesland langs bijna alle grote meren naar het dorpje bleek onze verwachting aardig uit te komen.

We hebben ons bij de receptie gemeld waar we alle aandacht en uitleg kregen. De openingstijden van het cafetaria en het restaurant, de douches en toiletten (keurig en schoon), waar vuil water te lozen en schoon water in te nemen. Dat laatste kan zelfs op de camperplaats en bij de loosplaats.

Boot en kanoverhuur is er mogelijk maar gezien het wat ruige weer (windkracht 6 tot 7) hebben we dat maar niet gedaan.


Op de camperplaats stonden 3 campers. Na ons arriveerde de vijfde (wij waren dus nummer 4). Er is voor 13 campers plaats.

We zijn een heerlijke wandeling gaan maken langs het IJsselmeer en waaide dus lekker uit. We waren best verrast dat achter de dijk ook een strandje was. In de zomer dus heerlijk afkoelen.

Deze (camper)camping krijgt van ons een 7.

We zijn maar één nacht gebleven en omdat we precies tussen Hindelopen en Stavoren in zaten besloten we eerst Hindelopen te gaan bezoeken en daarna Stavoren.
Dat hadden we beter anders om kunnen doen. Na Hindelopen was Stavoren eigenlijk niet zo bezienswaardig. Hindelopen echter des te meer. Een prachtig oud stadje, één van de Friese Elfsteden waar de beroemde schaatstocht ook door heen komt.

Ik heb er wat gefotografeerd. Een fotoserie Hindeloopen is de moeite waard om te maken.Nadat we in Stavoren maar door gereden waren besloten we een bezoekje aan Kampen te brengen. Op zondag kan je dat beter niet doen. We hebben een kleine stadswandeling gemaakt en wel één foto geschoten. Het oude stadhuis was zeer de moeite waard, maar gesloten.Al bij al hebben we wel een lekker weekeinde gehad. Als de Elfstedentocht doorgaat weet ik wel waar we naar toe moeten: Camperplaats 't Seleantsje aan de doorkomst.