Openingsbal met Swinging Mozart, april 2008

 

Het weekeinde van 11 tot en met 13 april 2008 stond in het teken van de eerste maal met de Eura Mobil overnachten en los van de paal staan.

Eerste Paasdag waren we wel met de camper naar Manderveen geweest, maar door de winterse omstandigheden niet overnacht. Doel van deze tocht was het doornemen van de organisatie van het Camper Onderdelen- en toebehoren Rommelmarkttreffen van 26/28 september.

Mariët en Jan ontvingen hun gasten op het terrein van Het hof van Dalfsen. Een uitstekende ontvangst. Iedereen werd verwelkomd met een tasje met inhoud. Daarin onder meer een door Mariët samengestelde map met allerlei wetenswaardigheden en het programma.
Hoofdact was zonder enige twijfel het muzikale bal van Swinging Mozart, de band van Jan.


In de zaterdagse middaguren begon het feest al. Muziek en spontaan dansen. Bovendien werd de nieuwe camper van Aspawa gedoopt!

Het diner in het Hof van Dalfsen viel tegen. Iets waar de organisatoren Mariët en Jan niets aan konden doen.
Het personeel was gewoon niet berekend op de hoeveelheid gasten en de bediening aan onze tafel was ronduit zeer onprofessioneel! En dat moest de meest ervaren kracht voorstellen, een man van in de 50.

Uiteindelijk konden de meeste van ons circa 21.30 uur zich naar de feestzaal begeven, waar Swinging Mozart al met musiceren begonnen was.
Hotelgasten en de Camperaars waren de bezoekers van dit muziekfestijn.

Onze camperervaringen: we kwamen tot de ontdekking dat het in en uit klimmen van de alkoof enige vaardigheden vereist. Bovendien lag het niet lekker op de kussens. Te hard naar onze smaak. Ondanks het latex dekmatras op de kussens.

Het vaste toilet bleek ideaal; de koelkast en de verwarming deden het prima; een echte wastafel, wat een luxe!

De laptop hadden we niet meegenomen en daarmee waren ook gelijk de fotocamera vergeten. Stom. We hebben nu foto's van "Aspawa" en "Wil en Joke" (Camperforum.nl) geleend.
Het televisie kijken op de laptop hebben we dus ook nog niet uitgeprobeerd, dan komt met de Koninginnedag trip.

Het slechte slapen had als resultaat dat wij zondag al vroeg wakker waren. Verder was het nog helemaal stil bij de andere campers. We besloten dan ook vroeg te vertrekken om via Winterswijk naar huis te gaan. Bij Obelink wilde we nog enkele zaken - zoals een goed vliegengordijn - inkopen. Het werd een leuke trip, maar Obelink was helaas gesloten! Dat is het resultaat van spontane acties.

Het slapen was dus echt een probleem. Thuis hebben we op het camperforum gezocht en vonden een oudere reactie: gewoon de kussens vervangen door zacht opgeblazen luchtbedden en daarboven een goed dekmatras. We besloten dat uit te proberen en als ook dat niet zou bevallen: naar Ikea, twee lattenbodems en een latexmatras kopen.