WEEKEINDJE GEERTRUIDENBERG

Ons eerste weekeindje na de grote vakantie bracht ons van 07 tot 09 augustus naar de camperplaats van de Water Sport Vereniging Geertruidenberg (www.wsvgeertruidenberg.nl). Aan de haven staan en de mogelijkheid een historisch stadje te bezoeken.We hadden voorzien dat het prima weer zou zijn en daarom reserveren aan te raden was. En dat klopte wel. Alle betaalde plaatsen binnen de hekken waren bezet, we waren dus mooi op tijd met het reserveren. Vol is vol, maar net buiten het hek waren voor enkele campers nog gratis plekken zonder voorzieningen. Wij betaalde liever dat tientje per nacht.

Zaterdags hebben wij een heerlijke geocachewandeling door Geertruidenberg gemaakt. Hierdoor zagen we bijzondere plekken in deze, volgens het VVV Geertruidenberg, oudste stad van Nederland. Onze log konden we uiteindelijk ergens in het VVV kantoor / museum plaatsen. Overigens is via het VVV eveneens een GPS wandeling te maken. De GPS huur je bij het kantoor aan de Markt.
Het viel ons op dat de panden zeer goed in oude staat worden onderhouden. Niet alleen in het centrum, maar ook daarbuiten.
Verder hebben de fiets gepakt en een bezocht aan het naastgelegen dorp Raamsdonkveer gebracht. Na een bezoek aan de hoofdplaats van de gemeente Geertruidenberg viel deze plaats ons een beetje tegen.

Zondag hebben we rustig aan gedaan. Eerst in de ochtenduren naar de kofferverkoop op de Markt in Geertruidenberg. Die was erg leuk en veel groter dan de naam doet vermoeden. Het is in feite een grote en betere rommelmarkt.
Na in de camper nog iets te hebben genuttigd hebben we de thuisreis aanvaard. Een leuke ervaring rijker.