Augustus 2014: Dülmen (DE).

 

We kregen het zomaar in ons hoofd: we gaan naar Duitsland, eens kijken wat daar de campers kosten en welke voorwaarden hebben de leveranciers.

Op 22 augustus op weg naar Dülmen, waar volgens hun site op Internet een voor ons mogelijk interessante camper zou staan. Helaas, niet aanwezig. Deze stond bij hun filiaal in Emmerich!
We besloten om toch de camperplaats Hüttendijk bij het sportpark op te zoeken. Geen voorzieningen, maar wel gratis! Het bestaat dus nog.
Daar maakte we een leuk contact met een echtpaar uit Nieuw Zeeland. Zij hadden hun camper met stuur rechts in Duitsland gekocht en gingen nu via Nederland naar Engeland. Daar zou de camper worden ingescheept en naar Nieuw Zeeland worden gebracht. Was goedkoper dan in hun thuisland kopen. Bovendien hadden ze nu een mooi vakantie in Europa gehad. Helaas ook met de negatieve kant: in Italië was er ingebroken, schade aan de camper die in Dülmen hersteld zou worden.
In een buitenwijk, net naast de camperplaats, natuurlijk gelijk nog even een wandeling met als einddoel een geocache gedaan.


De volgende dag zijn we eerst nog het Roergebied ingereden, overtreding zonder milieusticker, naar de camperstraat Mülheim am Ruhr. Ook daar ons weer heerlijk verlekkerd en een hele goede indruk aan de Hymerdealer Zentrum B1 over gehouden. Mochten zij als wij daar aan toe zijn een juiste gebruikte hebben gaan we daar naar toe. Invoer, alles wordt geregeld en inclusief groene Umweltsticker.

Dan weer door naar Emmerich, het filiaal van Dümo. Daar stond de eerst gezochte wagen inderdaad. Ook hier wordt alles verzorgd voor import in Nederland. Wel extra kosten voor de groene sticker. De man die ons te woord stond wilde direct verkopen: "u mag hem ook volgend jaar betalen en afhalen". Nee dus, dat doen we niet. De bewuste wagen is echter wel een optie. Hij heeft lichte schade die geheel hersteld wordt. Als deze er nog is, nadat de verzekering eindelijk betaald heeft, gaan we ook hier nog even naar terug.

Vervolgens hebben we in Emmerich nog een geocache langs de Rhein opgepakt. Die konden we niet laten liggen. Ze hadden we nog iets te doen, want Emmerich zelf was uitgestorven.