19-24 mei: St. Anthonis; Arcen; Roermond.

We hebben een plek besproken op SVR camperboerderij “De Esrand” in Sint Anthonius. Het gekozen alternatief voor de SVR camping De Reeken in Heusden. Deze laatste was volgeboekt. We zouden het Pinksterweekeinde openen met kleindochter Lotte. Aansluitend naar Roermond en daarna het Zelfbouw Campertreffen in Heerlen.

Vrijdag 18 mei: Veenendaal – Sint Anthonis (Noord Brabant),  63 km.
Na onze kleindochter Lotte bij school te hebben opgehaald, zijn we via de andere Opa en Oma naar Sint Anthonius vertrokken. De files voor gebleven kwamen we bij De Esrand (www.deesrand.nl) aan. Omdat het boerderij in vol bedrijf is, was het even zoeken naar de eigenaars. Deze werden gevonden en we konden kiezen waar we wilde staan.
Er was veel leven op de kampeerboerderij, een schoolreisje in de voormalige oude deel. Ideaal voor Lotte, zoveel kinderen. Maar helaas, deze kinderen moesten een klein uurtje later weer naar huis vertrekken. Verder bleef er buiten Lotte geen enkel kind nog op de boerderij.
Lotte mocht wel bij het melken kijken, maar daarvoor bleek een probleempje. Ze had twee linker laarzen bij zich! Daarom hebben we een leuke fietstocht gemaakt , naar Oploo waar we voor Lotte nieuwe laarzen hebben gekocht. Daarmee gelijk kennis gemaakt met deze prachtige fietsomgeving.
De avond verder in de camper doorgebracht.


Zaterdag 19 mei: Sint Anthonis – Sint Anthonis, 0 km.
In de ochtend is Lotte nog steeds eenzaam. Ze mist andere kinderen. Daarom zijn we op de fiets gestapt, met Lotte bij Oma achterop. We gingen geocachen. Aangekomen in het dorp Sint Anthonis ontdekten we eerst de supermarkten die het dorp rijk is. Enkele boodschappen opgepakt en toen verder naar de eerste geocache. De eerste ervaring voor Lotte. De naam is Rozenkwarts. Nu wisten we wel dat Lotte graag mooie stenen verzamelt, maar dat het echt een hele grote rozenkwarts zou zijn hadden we niet op gerekend. Lotte vond op aanwijzing snel de geocache, haar eerste!
Echter, bij deze zeer grote Rozenkwarts was ook een grote winkel met vele half edelstenen en fossielen. Lotte en Oma in hun element. Er werden natuurlijk voor Lotte en haar zusje Alissa een bijzondere steen gekocht.
Onderweg naar de tweede cache een warme bakker gevonden en broodjes gekocht. Die 2 e cache bleek verrassingen te bevatten. En wat schetst onze verbazing: Lotte vind alles het eerste. We kregen als volwassenen niet eens de kans. Na de eerste had ze in de gaten dat je moet kijken naar iets wat eigenlijk niet klopt. In dit geval verkeerde stenen!
Na bij de camper eerst weer een broodje te hebben gegeten, de 3 e geocache in de bossen bij Boxmeer gezocht. En ja hoor: Lotte had ook deze als eerste te pakken.
Bij terugkomst op de camping bleken de eerste kinderen ook weer aanwezig te zijn. Later werd een van hen een nieuwe hartsvriendin met een zusje van 4 jaar. De hele dag werd verder samen opgetrokken, tot en met pannenkoeken eten bij onze camper.
Hierna mocht Lotte ook alsnog haar officiële melkdiploma ontvangen.


Zondag 20 mei: Sint Anthonis – Sint Anthonis, 0 km.
Vandaag zouden de ouders en zus van Lotte komen, blijven eten en Lotte mee naar huis nemen. Helaas moeste de nieuwe hartsvriendin van Lotte en haar zus met hun ouders mee, zodat het wachten voor Lotte wat lang duurde. Wij genoten van de rust op de camping. Tegen 13.00 uur kwamen de ouders en zusje van Lotte. Ze was blij en wij ook.
Er was die middag 1 maar! De vriendin kwam maar niet terug. Ook zusje Alissa werd ongeduldig. Gelukkig was er wel afleiding van de koeien en kalven. Het werd wel een gezellige middag en toen de andere kinderen terug waren werd het helemaal feest. We zagen de kinderen gewoon niet meer. Tot het eten: patat friet en hamburgers.
Bij vertrek naar huis vele kinder tranen, zelden meegemaakt dat in zo’n korte tijd kids zo sterk aan elkaar gehecht kunnen raken.
De avond weer rust, even TV kijken en dan naar bed.


Maandag 21 mei: Sint Anthonis – Roermond, 83 km.
Na overleg hebben we besloten eerst naar de Kasteeltuinen van Arcen (www.kasteeltuinen.nl) te gaan. Daar zijn we ongeveer 11 jaar geleden met Paul’s moeder, dochter Renate en baby Daan geweest.
We vielen met onze neus in de boter, er was net dit weekeinde een aantal klassieke en historische koetsen tentoonstelling. Tevens werden er rondritten per koets aangeboden, en dat alles inclusief bezoek aan het kasteel voor alleen de intree prijs.
Het was een heerlijk onderbreking van de reis. De fotoserie mag voor zich spreken.

Verder naar Roermond, de camperplaatsen aan de Maas bij de jachthaven Helenawerf >>> . Het was na 17.00 uur rustig in de stad, alle winkels dicht. We zijn wel o zoek gegaan naar een tentje om wat lekkers te eten. We vonden er een, en ze stonden heel snel bij ons om te vragen wat we wilde drinken. Besteld, was er snel, maar vervolgens kwam er niemand meer. Het duurde te lang en we hebben het geld voor de drankjes neergelegd en zijn maar elders wat gaan eten.
De avond in rust doorgebracht.

Dinsdag 22 mei: Roermond – Roermond, 0 km.
In de vroege ochtend boodschappen gedaan en na 10.00 uur de stad in, gelijk geocachen. Een leuke in de bibliotheek gevonden en daarna een bij een heel karakteristieke kapsalon annex tatoo-shop.
Hierna hebben we de stad verkend door een geocache Multi te lopen die ons bij de bijzondere plekken van Roermond bracht. Het eindpunt van deze multi wandeling hebben we niet meer gezocht. Het begon te regenen, regenen, stortregenen, onweer, maar we zaten na de eerste zachte regen gelukkig al in de camper.


Woensdag 23 mei: Roermond – Roermond, 0 km.
De dag voor een bezoek aan de Outlet van Roermond. Veel dure leuke winkels met topmerken. Rita scoorde toch nog een shirt en daar liet ze het bij. Na uren te hebben winkels kijken en een hapje bij La Place weer naar het centrum van Roermond, gewoon genieten van de stad.
O ja, we hebben de multicache niet gevonden, maar wel veel van de stad gezien.

Donderdag 24 mei: Roermond – Heerlen, 48 km.
In de ochtend hebben eerst rustig de dag opgepakt. Na ontbijt boodschappen bij de Jumbo, fietsen op de camper, enzovoort. Maar dom, dom, dom. Bij de camper van de stelblokken afrijden was Paul vergeten de steunen in te draaien en deze werden totaal vernield.
Noodreparatie verricht met veel t-ripes en vervolgens op pad naar Heerlen. We kozen voor de route binnendoor en dat werd beloond met fraaie landschappen.
Vervolg van deze korte vakantie bij Camper Zelf(ver)bouw Treffen 2018. >>>