VASSE EN OOTMARSUM: PASEN 2016.

Eind maart haalde wij de camper uit de stalling en hebben hem naar de APK gebracht. En als hij dan toch weer voor de deur staat, gaat het weer kriebelen.
We besloten met de Paasdagen naar Twente te gaan, in de buurt van Ootmarsum. De Paasviering daar is immers een belevenis.
Aan Ab en Marian gevraagd wanneer hun camper uit de stalling zou komen en ze mogelijk mee zouden gaan. "Dat gaat niet gebeuren, want hij moet nog uit de schorsing", was hun reactie. Begrijpelijk en ook nooit een probleem.

We zijn vrijdag 25 maart naar Vasse vertrokken. We hadden gekozen voor camping met camperplaatsen De Tutenberg. De plaatsen waren echter te nat en we kregen een plaats op de camping door het zeer vriendelijke beheerders echtpaar toegewezen. We hebben de camping verkend en denken dat deze in het seizoen zeer de moeite waard is. En dat op 6 kilometer van Ootmarsum.

Vrijdag hebben we ons eerste fietstochtje gemaakt en hebben daarbij een geocache gedaan. Deze bleek te liggen op de weg naar Ootmarsum: de Mastmolen, een watermolen. Deze is zonder toezicht toegankelijk en echt interessant. Na een aantal vragen te hebben beantwoord konden wij de schatkist openen en genieten van het mini watermolentje dat daarin verborgen zat. Nee, hier mag je geen foto van maken. Dat heet in het geocachen "een spoilerfoto" maken.

Zaterdag werd Rita al een beetje ziek en bleef zij bij de camper. Paul is wel een Mysterie geocache bij de (water) Molen van Frans gaan doen en keek er weer zijn ogen uit. Dit historische bouwwerk is een toeristische trekpleister geworden, met een uitspanning er bij. Hiervan wel een fotoserie.

Bij terugkomst bleken Ab en Marian toch gekomen te zijn, ook zij konden het niet laten. Het werd een gezellig weekeinde met hen.
Eerste Paasdag zijn we naar Ootmarsum gefietst, maar eerst voor Ab en Marian een tussenstop bij de Mastmolen. Daar werd Paul wat overmoedig en ging op de parkeerplaats met het fietsje van Rita nog flink onderuit. Enkele kneuzingen tot gevolg, maar dat mocht de pret niet drukken.
In Ootmarsum hebben we eerst een kopje koffie op het terras genuttigd en de omgang van de Paoskerls gezien. Het Vlögelen hebben we niet afgewacht, dat zou nog te lang duren.

 In plaats van het Vlögelen zijn we naar het Openlucht museum van Ootmarsum gegaan. Daar kreeg Rita (6 jaar te vroeg) voor het eerst van haar leven 65+ korting!
Het museum was het bezoek zeker waard. Ab was af en toe niet bij te houden, maar dat was geen probleem: we troffen hem later toch wel weer.
We hebben de dag op de camping afgesloten.