Urk en de Urkerdag, Pinksteren 2016.


Nadat we op Hemelvaartsdag een andere camper hadden gekocht, was het tijd om een weekje flink aan te klussen met vooral schoonmaken, inventariseren, afspraken voor nieuwe banden en uitlijnen maken, enz..
Vrijdag 22 mei zijn we met de nieuwe aanwinst naar Urk, recreatiepark Het Urkerbos,  vertrokken. Een campertreffen dat was georganiseerd door De Vrije Camperaars, waar zus Marian en zwager Ab Bakker de dag eerder al aangekomen waren. Zij hadden een plek naast hen kunnen vasthouden, om een en ander van de nieuwe camper te kunnen beoordelen. Daar was dit weekeinde natuurlijk bij uitstek geschikt voor. De inventarisatie viel mee, weinig echte probleempjes zijn er op te lossen.
Wel gaat er nog een nieuwe leefaccu in, die op een nieuw zonnepaneel wordt aangesloten. Ook hebben we in Emmeloord een nieuwe Bearlock (mechanische anti-diefstal versnellingsblokkering) opgehaald om deze deskundig te monteren.


Vrijdag 22 mei.
Nadat Paul zijn kameraad en vriendin al vroeg van Schiphol had opgehaald en thuisgebracht, hebben we laatste zaken in de camper geplaatst. Om later natuurlijk te ontdekken dat we toch nog enkele dingen niet bij ons hadden, maar jammer dan. Volgende keer wel compleet.
Vervolgens vertrokken naar Emmeloord om bij Bearlock Nederland b.v. langs te gaan voor een nieuw exemplaar. Vervolgens 13 kilometer door naar Urk.
Daar werden we met alle egards ontvangen door Ab en Marian en hebben we diverse "oude bekenden" mogen begroeten.
Met de buren uit Twente hebben daarna de BBQ gedaan en een gezellige avond op de camping gehad. De dames vooral, want er werd op de camping Bingo gespeeld.


Zaterdag 23 mei.
Heerlijk (uit)geslapen in onze bedden, om daarna met Ab en Marian naar Urk te fietsen. De Urkerdag bleek ook voor ons erg leuk te zijn. Vele Urkers liepen in de traditionele kledingdracht. Het Pinksterweekeinde is in Urk de periode om het de kleding te flaneren, alvorens later het kerkbezoek af te leggen.
Het oude centrum was vooral voorzien van vis, vis en nog eens vis. Officiële kramen en winkels, maar ook van de Urkers bij huis.
Oude ambachten zien en mooie gerestaureerde huizen bekijken. De werd bezoeken, een geocache doen bij de vuurtoren en 'de Ommelebommelestien'
. Deze laatste is een rots die 70 meter het IJsselmeer in ligt en waar de Urker vaders de kinderen vandaan halen. De Ooievaar kent Urk niet!
Nadat we 's avonds de nasi op hadden, hebben we het op het veld erg gezellig gehad. De sfeer was uitstekend.


Zondag 24 mei.
Wederom uitstekend geslapen in de alkoof van de camper en Rita in het onderbed van het stapelbed.
Om 10.30 uur kwam de eerste visite van deze dag aan. Anne en Inge Meijer kwamen de aanwinst bekijken en we maakte er gelijk een gezellige dag van.
In het begin van de middag kwamen onze dochter met het gezin op bezoek. De jongens hadden het erg naar de zin, spelen, voetballen, zwemmen, wat wil een kind nog meer?
Zwager Ab had zaterdag voor een prikkie heel wat gerookte rode Poon gescoord, een visje dat nog geen van alle aanwezigen ooit had geproefd.
Het werd een waar feestmaal voor de liefhebbers. Er was zoveel dat de meeste van de visliefhebbers geen avondeten meer lustte. Paul is daarom voor Inge en hemzelf maar even naar de snacktent gegaan.
De avond werd weer lekker op het veld bij de campers door gebracht. Toen het begon te regenen zijn we met 6 mensen onder onze luifel gaan zitten tot een uur of 23.00.
Borreltje, biertje, mummeltje (Twents kruidenbittertje) en advocaatje en wat te eten er bij, niets mis mee!

Maandag 25 mei.
Beide weer uitgeslapen en daar rustig gegeten, koffie gedronken en rustig aan vertrek klaar maken. Om een uur of 12.00 zijn we, nadat we het toilet hadden geleegd, afvalwater geloosd en schoon water hadden ingenomen, naar huis gegaan.
Paul zal blij zijn als de nieuwe banden er onder zitten en de wielen uitgelijnd zijn. Dan zal de Ford zeker voor fijner rijden.

Al bij al hebben we een heerlijk weekeinde gehad met voornamelijk mooi weer. Wat zeggen we: zelfs verbranden als je niet oppaste.