OP URK MET KLEINZOON DAAN.

Op vrijdag 06 mei zijn we met onze kleinzoon Daan naar Urk, camping Het Urkerbos, gegaan. We wilden daar de laatste details voorbespreken met de eigenaars voor het 12e Camper Zelf(ver)bouw Treffen (ZCT) van twee weken later. Omdat Marian en Ab ook bij de organisatie van het CZT zijn betrokken, zijn ook zij dit weekeinde hier. Het werd een zeer nuttig en leuk weekeinde.

Onze kleinzoon Daan kreeg (na eerst wat twijfel) leuk contact met een drietal andere kinderen, waarmee hij de grootste lol heeft gehad. Daaronder ook een Duits meisje, maar de taalbarrière gaf geen enkele probleem. Het echte contact begon eigenlijk met het ouderwetse spelletje "waterflessen omgooien". Het werd echt een leuk tijdelijk vriendengroepje die zich ook in de speeltuin en bij de manege vermaakte.

Op zaterdag zijn we met Daan naar Urk gegaan. We hebben eerst een geocache helemaal op het einde van de strekdam van de haven gedaan en vervolgens weer terug naar de vuurtoren van Urk. Deze Earth(geo)cache had ik vorig jaar al gedaan. Maar Rita (ondertussen weer beter van de longontsteking) en Daan wilde heel graag de vuurtoren op en hebben genoten van het uitzicht.

De rest van het weekeinde hebben we genoten van het weer op de camping. Daar had Daan maar weinig tijd voor. Paul heeft tussendoor nog de Earth(geo)cache Van der Lijn Reservaat gedaan. Hier was goed de grens te zien van de IJstijd, waar het landijs stopte. Bij het droogleggen van de Polder kwamen de stenen en de bijzondere gewassen bloot te liggen en tot wasdom te komen. Zonder de hobby geocachen had Paul dit nooit geweten, laat staan gezien.