Rockanje en Zelfbouw Campertreffen, mei 2010.

Het weekeinde van 7 tot en met 9 mei 2010 stond het jaarlijkse Zelfbouw Campertreffen weer op het programma. De 6e editie waarvan wij alleen de eerste hebben gemist. Deze keer was de provincie Zuid-Holland aan de beurt. Camping De Schaapswei in Den Bommel aan het Haringvliet. De sfeer bij deze treffens is altijd prima en steeds weer nieuwe mensen met nieuwe ideeën. Maar natuurlijk ook een serie "oudgedienden".

Twee dagen Rockanje
We hadden echter besloten twee dagen eerder richting Zuid Holland te vertrekken en zijn eerst te gast geweest op
Midicamping Van den Burgh in Rockanje.
We vertrokken met mooi weer, wel wat koud maar dat mocht de pret niet deren. Een uurtje eerder dan gepland kwamen we aan en kregen een ruime plaats toegewezen. Losse gasten staan op deze camping gewoon tussen de vaste gasten en dat heeft zowel voor- als nadelen.

Contact leggen beperkte zich tot een welgemeende vriendelijke groet. Maar dat kwam de rust ten goede. We zijn woensdagmiddag eerst naar zee gefietst. Even lekker uitwaaien aan de Noordzee en dan in de luwte van een duin weer op temperatuur komen. Dat was wel nodig want de matige noorder wind was kil. Daarna nog even naar Rockanje zelf gefietst. Goed voor het lijf maar verder was op 5 mei helaas alles gesloten en waren er ook geen festiviteiten.

De volgende dag een bezoek aan Hellevoetsluis gebracht. 10 kilometer fietsen door een prachtig natuurgebied. Erg populair bij de ganzen die er een broedgebied van hebben gemaakt. Prachtig al die kuikens. Ook de stad is de moeite waard. De oude vesting is met recht de trots van Hellevoetsluis. Het moderne, zeer complete en grotendeels overdekte winkelcentrum liet het andere gezicht van de stad zien. Daarna weer rustig terug gefietst met een nieuw boek en een nieuw computerspel voor Rita als buit. Die middag kwamen we niet meer aan een nieuw strandbezoek toe. Onze boeken slokte de tijd op.

Op deze camping troffen we voor Nederland wel een bijzondere camper aan. Een aluminium camper, geheel geklonken en met die mooie ronde vormen. De lengte van deze 3 asser hebben niet opgemeten maar schatten we op circa 12 meter.

ZELFBOUW CAMPERTREFFEN 2010
Op 7 mei zijn we naar Den Bommel vertrokken en nadat we in Stellendam nog even wat boodschappen op te hebben gepakt kwamen we om ongeveer 11.00 uur in Den Bommel aan. Als eerste gasten van de organisatie. We werden vriendelijke begroet door Haije en Monica Bekkema en Hans en Joke Heijmans. Het viertal dat borg stond voor een geslaagd weekeinde. En dat werd het.

In de loop van de dag kwamen bijna alle andere deelnemers aan. Uiteindelijk stonden we met ruim 30 zelfbouwers bij elkaar en werd er heel wat gepraat en gekeken. En inderdaad ook veel vele nieuwe hartelijke deelnemers al dan niet met honden en gezin.

Het werd een weekeinde met vele gezellige contacten (we konden zelfs niet meer in onze boeken verder lezen) met als hoogtepunt een grandioze BBQ. Alhoewel, geen BBQ maar zo'n hele grote pan waar vooral Hans op aan het werk was. En wat een overvloed! Niemand kon zeggen dat hij of zij iets te kort is gekomen.

Een treffen als dit laat zich het beste met foto's uitdrukken.