11-15 AUGUSTUS: RIEL EN ZOUTELANDE.

Van  familie kregen we 3 nachten op camping Weltevreden in Zoutelande. Omdat ze zelf in Kroatië zaten, konden er geen gebruik van maken. Maar er was al betaald en zonde om vele annuleringskosten te betalen.
Vooraf zijn we 2 nachten naar Riel gegaan, gewoon omdat het mooi weer zou zijn en we de stad Tilburg wilde bezoeken. Nooit eerder geweest.

11-08-2021: Riel.
Op de Facebook groep "Camperplaatsen tot en met 15 Euro" vonden vlakbij Tilburg een camperplek met alle voorzieningen, behalve WIFI. Dat laatste was natuurlijk geen probleem, in NL hebben we onbeperkt Internet en op de telefoon ook de Hotspot. We waren van harte welkom op de camperplek bij de biologische koeienboer De Regte Heijde >>> . Een bedrijf met enorm veel land, want de koeien mogen vrij in en uit lopen, zelfs de heide van het natuurpark op.
Op de camping zelf vonden we gelijk onze eerste Geocache, welke nog door 3 andere in de gemeente Goirle zouden worden.


12-08-2021: Riel-Tilburg-Riel.
De volgende dag zijn we op de fiets naar Tilburg gegaan. Via een tot fietspad omgetoverde spoorweg een mooi tochtje van goed 10 kilometer. In Tilburg hebben heerlijk gewandeld, maar net als in Veenendaal: in de oude winkelstraat beneden modern, omhoog kijken voor de mooie gevels.
De vele betonnen met mozaïek ingelegde figuren bracht ons ook bij Vincent van Gogh in zijn Tilburgse periode, waarin hij twee jaar naar de HBS ging. Hieraan hing tevens een geocache die we konden loggen.
Helaas waren de kerken niet van binnen echt te bezichtigen, al waren de deuren wel open. Na 5 uur Tilburg, met een broodje bij Bakker B, terug naar de camping. Wel tot de ontdekking gekomen dat de acculader van de leefaccu kapot was. De volgende dag, onderweg naar Zoutelande op zoek naar een andere.


13-08-2021: Riel-Dongen-Zoutelande.
Google leerde ons dat Rita haar zin kreeg: we zijn eerst naar Dongen gereden. Dongen? Jazeker, daar zit Cranenbroek. Daar is veel te koop, zo ook een nieuwe acculader en een wielblok. Deze laatste was noodzakelijk geworden, omdat bij vertrek uit Riel de handremkabel brak toen Paul hem van de blokken wilde halen. Natuurlijk moest er ook nog even verder geshopt worden.
Onderweg veel files gezien, maar wel aan de andere kant van de snelweg.
Voor we bij Camping Weltevreden >>> in Zoutelande aankwamen nog snel even inkopen bij de Jumbo in die plaats gedaan. 

We kregen de plaats C1, direct naast het toiletgebouw, met geen uitzicht, behalve het gebouw zelf. Niet eens een foto waardig. De camperplaatsen bij de bakker (wat verder van de toiletten) waren beter. Dus wel een foto van die plaatsen. Maar eerste verder die vrijdag de 13e. Geen ongeluksdag voor ons, want in de middag bracht een heerlijke fietstocht bij mooi weer en een stevige zeebries ons naar Westkapelle, het KNRM reddingstation. Eerst een wandeling onderlangs gemaakt, op weg naar een geocache natuurlijk. Die bleek echter boven op de duinen te liggen. Toch de trap omhoog genomen en op een bankje bij de cache genoten van het fraaie zeezicht. Zeeuws Vlaanderen ver weg nog te zien en de Noordzee binnen handbereik.


14-08-2021: Zoutelande-Vlissingen
.
Vandaag naar Vlissingen gefietst. Niet zo vroeg als begin juni bij de Camperrally, dus te druk om herten te spotten. In Vlissingen eerst een tweetal geocaches gedaan, waarbij die van "zicht op de watertoren" de naam eer aan deed. Overigens is die toren te huur voor overnachten en bijeenkomsten.
Het centrum van de stad was heel anders dan vorige keer. Nu waren de winkels open en stonden er enkele food- en bloemen kramen. Een leuke wandeling gedaan, waar we geen spijt van hebben gekregen (of zou dat komen van het heerlijke ijsje?).
Maar: in het centrum geen enkele visboer en viskraam. Wel een kraam bij de haven, maar na die te hebben bekeken snel verder gefietst. Op de boulevard wel een goede tent en daar bij een wat ongeïnteresseerde eigenaar wel echte kibbeling gegeten.


Weer even naar de Jumbo, maar ze kunnen nog iets leren van klantenbehandeling bij de Veenendaalse Jumbo's.
Wel een vriendelijke kassameisje, maar verder lijkt het woord "klantvriendelijkheid" in het vakantiegebied onbekend. Behalve bij de broodjeszaak op de camping. Niet alleen bakker, maar ook belegde broodjes, en klein winkeltje en een fraai terras. Een werkelijk aardige en behulpzame eigenaar.

15-08-2021: Zoutelande-Veenendaal
Omdat de weersverwachting voor deze dag erg mooi en warm is en voor de volgende dag veel wind en regen werd verwacht, besloten we om in de middag naar huis te gaan. Wel voor de stranden weer leeg zouden lopen.
De ochtend hebben we benut met het verkennen van Zoutelande door middel van geocaches. Helaas bleken de zogenaamde multi's (wandelingen van coördinaat naar coördinaat) niet echt duidelijk. Deze hebben we dan ook niet gedaan, wel de oude molen bezocht en bekeken.
Terug op de camping hebben we rustig de boel ingepakt en voor de lunch een lekker vers broodje met ruim beleg bij de bakker op de camping gegeten.


De terugreis verliep voorspoedig en het restaurant thuis smaakte weer ouderwets goed.