Pinksteren mei 2012: Schiedersee.


Pinksteren 2012 werd een lang weekeinde met alle kinderen en kleinkinderen. Er werd door de kleinkinderen Aimy (7) en Daan (6) natuurlijk gekozen voor de Schiedersee, een waar Eldorado voor kinderen. Mika (4) had er al zo veel van gehoord en de foto's gezien dat ook hij niet anders wilde.

Wij natuurlijk met de camper op pad; daarachter de kleine caravan voor Daniël, Marijke en Aimy; terwijl we voor Joost, Karin, Lotte (1), Renate, Hennie, Daan en Mika een groot appartement hadden gehuurd.

We troffen het met het weer, fantastische zonnige meidagen met goede temperaturen. Aangekomen hebben we eerst de caravan op de plaats gezet met de camper er naast. De deuren natuurlijk naar elkaar toe. We waren eerst wat angstig voor de tijd die het opzetten van de voortent zou kosten. Dat zou wel zweten worden. De Isabella voortent hadden we nog nooit opgezet, maar dat viel erg mee. Het wees zich vanzelf en in 15 minuten stond de tent gespannen.

Slechts enkele zaken hadden we gepland. Natuurlijk een BBQ op zaterdag; uit eten gaan bij het manege restaurantje; en de Babi Pangang van de varkensnek, gemaakt daar Daniël op vrijdagavond; en natuurlijk pony rijden.
De kids zagen we vaak niet, die waren veel te druk met de speeltuin en de vele glijbanen. Als ze bij de camper waren kreeg de kleine Lotte alle aandacht. Zij begon met haar bijna 13 maanden te lopen. Het gras aan haar voeten was heerlijk en het spelen met een plastiek teiltje was haar lust en leven.

De jongens hingen af en toe ook bij mama en papa in de buurt. Voor Aimy was het helaas dat haar papa zaterdagavond al weer naar huis moest, omdat hij de volgende dag moest werken. Dat krijg je als je kok in een restaurant van een golfbaan bent.

De BBQ was gezellig. Er was voldoende vlees om een heel weeshuis te voeden, maar ja: dat Duitse vlees hé!? Maar eerst konden Hennie en Paul de BBQ nog in elkaar zetten.

1e Pinksterdag zijn wij gaan fietsen, terwijl de kinderen zich met zwemmen gingen vermaken.

Het eten op het terras het restaurantje viel erg in de smaak. Niet niet goed bereid, maar ook de gastvrijheid was prima. De papagaai Jacco werd door de uitbater zelfs bij de kinderen aan tafel gebracht en ze mochten hem aaien en zelfs op de arm nemen. Dat laatste was echter te veel gevraagd.

Het pony rijden was voor Aimy en Daan weer een feest. Mika durfde eerst niet, pas op het einde ging hij even op de pony van Aimy. Helaas kreeg hij daar weer een allergische reactie op. Geen paard rijden voor Mika dus.


Al bij al een heerlijk lang weekeinde geweest dat voor herhaling vatbaar is. Geen onvertogen woord, iedereen happy (behalve Daniël natuurlijk, hij wilde zo graag blijven).