Pasen 2011: Bovenkarspel / Enkhuizen.

Pasen 2011 was laat, 24/25 april. Niet alleen laat maar ook met recordwarmte. Dat laatste konden we niet vermoeden toen Rob en Marian van het Camperforum ons vroegen of we met de Pasen ook naar SVR Camping De Gouwe Stek wilden komen. Het leek ons gezellig en zo ook gedaan.

We zijn op zaterdagochtend 23 april vroeg vertrokken en via de Flevopolder vanwege de Bollenvelden en de dijk Lelystad - Enkhuizen gereden. Prachtige velden gezien, maar ook muggen, heel veel muggen op de dijk. De camper zag er niet uit toen we eenmaal in Bovenkarspel waren.

We werden zeer gastvrij ontvangen en mochten zelf een plek kiezen. Vanwege het droge weer hoefden we niet op de camperplaats zelf te gaan staan. Rob en Marian waren nog niet aanwezig dus zelf de plaats gekozen. Een half uurtje later hadden ook zij de hele reis vanuit Julianadorp gemaakt en installeerden zich naast ons.

Rita zorgde voor de koffie, zodat Rob daarna lekker aan het werk kon. Ook voor hen was het weer het eerste weekeinde in het nieuwe seizoen.

Daarna de camping verkend. Uitstekend sanitair in oude boerenstijl en een prachtige ontmoetingsruimte gaven de kwaliteit van de camping weer.

Deze dag zijn we op de camping gebleven en hebben het ons gezellig gemaakt. We waren wel alert op de telefoon, want onze jongste schoondochter kon ieder moment bevallen. Dan zouden we gelijk terug gaan. Ze heeft ons echter een goede en Vrolijk Pasen gegund en is nu ik dit schrijf (2e Paasdag) nog niet bevallen van ons 4e kleinkind.
De rondgang op De Gouwe Stek bracht ons bij twee best wel uitzonderlijke campers. Een koppel uit Delft had hun camper opgeleukt. Ze wilde duidelijk laten zien dat zij uit Delft kwamen en hadden de camper dan ook ruimschoots van Delfts Blauwe facetten voorzien. Rondom!

We stonden bij de hoofdingang toen een Renault Master met een bijzondere opzet unit aan kwam. De eigenaressen waren voor het tweede jaar met hun door een botenbouwer gebouwde opzetunit op pad. geheel van hout opgetrokken en natuurlijk met glanzende botenlak afgewerkt. De aardige vrouwen vertelde dat de wagen regelmatig anders werd genoemd, tot en met een Pipowagen. De vorm leek er wel enigszins op, maar daar werd dit prachtige werkstuk veel te kort mee gedaan.

Het was wel weer even wennen om in de camper te slapen. Diverse wakker geworden omdat ik me tegen de wand stootte. Toch kon dat de pret niet deren.

De Eerste Paasdag hebben we eerst lekker gegeten om vervolgens op de fiets te stappen en naar Enkhuizen te rijden. Op slechts enkele kilometers afstand van onze verblijfplaats.

Na een fijne wandeling langs de Oude Haven hebben eerst een lekkere kop koffie met verse appeltaart bij de visboer genomen, om vervolgens op de pendelboot naar het Zuiderzee museum te nemen.
We hebben zeker spijt van dit museum bezoek. Niet alleen de oude gebouwen uit de verschillende dorpen en steden rond de vroegere Zuiderzee, maar ook acteurs die hun (met name Urkse) rollen speelden. Niet uit hun rol te krijgen. Ze leefden gewoon in 1910!

Diverse oude ambachten werden uit geoefend en kinderen konden ook voor 1 Euro zelf een springtouw slaan. Het werden flinke kabels na 5 minuten "kinderarbeid" zoals het vroeger gebeurde.

We hebben ons bezoek beperkt tot het Zuiderzee museum. Er was slechts één probleem: de muggen waren ook daar zeer actief.