02 - 04 september: Oosterwolde (Gelderland)

 

Op een van de Facebook pagina's zagen we de particuliere camperplaats TuINN >>> in Oosterwolde bij Elburg. Toen we de site van hen bekeken wisten we dat we daar zeker een keer naar toe wilde gaan. Een gratis camperplaats, maar wel een vrijwillige bijdrage voor een project in Afrika. Het bleek een bijna constant bezette plaats te zijn, maar op 02 september 2021 konden we er terecht.

Bij aankomst werden we verwelkomd door gastvrouw Jenny. Heel hartelijk ontvangst en nadat we de camper hadden geïnstalleerd kwam zij met de koffie aanzetten en konden wij wat lekkers er bij aanbieden. Even eten, en vervolgens de ogen uitgekeken. Wat een mooie plek, wat een mooie beeldentuin! Normaal heeft Paul even tijd nodig om tot rust te komen, maar hier viel alles direct van hem af. Er was zelfs stroom aanwezig, en douche en toilet in de gastenruimte van het rustpunt.

 


De  gastenruimte van het rustpunt was voorheen de "mancave" van een dierenarts. De inrichting deed daar nog wel iets aan denken met oud boeren gereedschap aan het plafond en een kast met daarin onder meer gereedschappen van de vroegere veearts, vader van de huidige eigenaar Willem.In de middag zijn we naar Elburg gefietst en hebben de historische kern bezocht en ons natuurlijk beloond met echt ambachtelijk schepijs. Terug naar de camperplaats, zo via de binnenwegen was wel oppassen. Er werd soms best wel hard gereden en als fietser ben je dan erg kwetsbaar.


Op vrijdag hebben we een uitgebreide fietstocht van bijna 48 kilometer gemaakt, die we vonden op de site route.nl. Daar 4 geocaches langs uitgezocht, slechts 2 kunnen loggen. De andere waren verdwenen bleek later.
Nog vrij in het begin van de fietstocht kwamen we een alleen gaande camperaarster op de fiets tegen. Zij vond met name het geocachen wel erg interessant en vroeg of ze met ons mee kon rijden. Natuurlijk. Maar het werd zo gezellig dat zij nog zo'n 20 kilometer met ons mee reed, ook nog samen op bezoek aan de kade van Kampen. Daarna splitste onze wegen.
Onderweg geweldige natuurgebieden gezien en in de haven grote 2- en 3 masters. Schepen waar nog zoals vroeger op gewerkt moest worden, maar nu betaal je er dus voor.


Fam. De Readt en Readt van Oldenbarnevelt

In de avond nog een klein stukje van het klompenpad gedaan en zo kwamen we bij een kleine oude begraafplaats waar we zelfs de naam Van Oldenbarnevelt aan troffen, samen met de naam van de eigenaars van het landgoed Morren,  de familie Readt. De grafkelder is nog in prima staat.

Zaterdag 04 september weer naar huis, de volgende gasten zouden in de middag komen. Wij wilde echter nog even bij kennissen in Epe op koffie visite en daarom met een kleine omweg naar huis. De koffie en de vriendschap voelde uitstekend en hoe mooier kan je een kleine trip afsluiten?