24 - 25 augustus: Nuenen - Eindhoven.

VWe hadden beloofd onze dochter met haar gezin van het vliegveld Eindhoven op te halen. Zaterdagmiddag circa 13.00 uur. Zij waren in Italië op vakantie.
Maar om even alleen heen en weer te rijden vonden we een beetje zonde. Daarom kozen we ervoor om eerder te gaan en de camperplaats Nuenen (>>>) voor 1 nacht te benutten. Als we tijdig zouden gaan was er een leuke fietstocht naar Eindhoven ook nog mogelijk. Aan de hand van het Fietsknoopunten boekje een leuke route gekozen, waar ook enkele geocaches aan lagen.
De stad Eindhoven heeft veel te bieden. Het oude centrum is bezaaid met winkels, zoals een grote stad betaamd. Favoriet om naar binnen te gaan was natuurlijk de Primarkt.

Onderweg naar Eindhoven kwamen we langs de Collse watermolen, waar veel activiteiten leken plaats te vinden. Er was een schilderklas neer gestreken die de watermolen van Vincent van Gogh na wilde tekenen. Dat zag er helemaal niet verkeerd uit.
's Avonds merkte we meer dat Nuenen met de vermaarde schilder van doen had. Van het beroemde schilderij "de aardappel eters" is in het centrum een beeldengroep neer gezet, voor de toren die ook in werken van Van Gogh opduikt. Ook hier weer de amateurs die hun eigen versie schilderden.
                                           Het origineel van Vincent van Gogh.

De gratis (!) camperplaats van Nuenen bleek ondanks dat het bij de scouting en aan de aanlooproute van het Sportpark ligt een prima plaats voor een enkele nacht. Natuurlijk geen voorzieningen, maar die hebben we zelf in de camper wel.

Zaterdagochtend wat later richting Eindhoven vertrokken en hebben we de reizigers zien landen met een vrij heftige zijwind. In de camper hadden we ondertussen de lunch voor hen klaar liggen, zodat ook hun magen gevuld konden worden. Met Easyjet krijg je immers geen lunch aangeboden, wel een lage vliegprijs.