Augustus: weekeinde Millingen a.d. Rijn

Nadat onze camper 3 weken weg was geweest, werd het voor ons na de "zomerpauze" op vrijdag 04 augustus ook weer eens tijd om op pad te gaan. We kozen voor camperplaats 't Crumpsehoekje (>>>) bij Millingen aan de Rijn. Dichtbij Duitsland en in de Poort van Gelderland. Een echte uitvalplaats voor mooie fietstochten, gecombineerd met geocachen.

Na aankomst op deze mooie camperplaats met alle voorzieningen en ons geïnstalleerd te hebben, hebben we de fietsen gepakt en zijn naar Millingen aan de Rijn gefietst om daar onze eerste geocache te zoeken. Zo kwamen we onverwacht op de Rijndijk of Waaldijk terecht, op de plaats waar de Rijn zich splitst in de Nederrijn en de Waal. De Waal wint het qua omvang. O ja, de cache werd wel gevonden.
Daarna zijn we over de dijk richting Duitsland gefietst en kwamen zo in het dorpje Bimmen terecht. Ook daar weer een paar caches gevonden en zuidwaarts gefietst. Letterlijk op de grens zouden we nog een geocache zoeken, maar deze was helaas verdwenen.
Daarna nog "even" naar de overkant van de Rijn gevaren en via Lobith in Tolkamer een snack gekocht.

Zaterdag 05 augustus zijn we eerst naar Kranenburg gefietst. Daar rijden we iedere maand eigenlijk aan voorbij, richting Kleve om de boodschappen te doen. Dit idee van Rita was goed. Een groot winkelcentrum, een leuke hoofdstraat en een mooie kerk, met daarbij twee door ons gedane geocaches waren daar de buit.


Na de lunch op een bankje te hebben genoten zijn we naar de Klever Zoo doorgefietst. Een leuke klein dierentuin waar we vele jaren geleden ook een keer waren geweest. Entree voor volwassenen bedraagt slechts 5 euro. Verwacht geen beren, leeuwen of tijgers. Wel hoefdieren, vogels, zeeleeuwen, rode panda's, kangoeroes, vossen, stokstaartjes, enz.
Via het park en halverwege Millingen aan de Rijn via de Rijndijk terug naar Nederland.


Zondag 06 augustus hebben we rustig aan gedaan en op de terugweg de camper in Lent geparkeerd. Met de fiets naar de stad Nijmegen om daar even te schoppen en aan de Waalkade te genieten van een kopje koffie. Een paar schoenen voor Rita en een Speedo voor Paul rijker terug naar de camper en naar huis.