Vakantie 2011 met kleinkids: Schiedersee.

Na de verregende vakantie in Frankrijk vertrokken we op 27 juli met de twee oudste kleinkinderen naar Duitsland. De Schiedersee in hartje Duitsland was de bestemming waar Aimy (6) en Daan (5) al lang naar uit keken. Deze camperplek is ook voor de kids een unieke mooie plek met ontzettend veel te doen. Enkele jaren geleden waren wij er al geweest en toen viel het ons al op dat er zelfs schoolreisjes naar werden gehouden.

De Schiedersee, niet ver van Paderborn, is een stuwmeer dat mooi tussen de heuvels ligt en een prachtige fietsroute rond het meer kent. Het laatste stuk wat verder van het water door de beboste heuvels. Er is plaats voor circa 100 campers, maar je staat niet op en in elkaar. Tegenwoordig worden er op het weiland ook caravans geduld.
Wij hadden een mooie plaats met de neus direct op het meer gericht. En het weer!! Zonnig en warm, terwijl het op ongeveer 20 km afstand slecht weer was. Dat bereikte ons nooit!

Bij aankomst werden de kinderen zeer enthousiast. Daarom ging Rita met de kinderen op verkenningstocht, zodat Paul rustig de camper op kon zetten en het bij gemaakte kleine 2-persoonsbed kon opzetten. Bij terugkomst van het drietal stonden de stoelen en tafels opgesteld en kon het drinken direct worden ingeschonken.

Het eerste was daarna bezocht werd was het zwembad van circa 30 cm diepte. Afkoelen en genieten. Na wat gegeten te hebben, hebben we de rondvaartboord gepakt en zijn we het meer rond gevaren. De kids mochten in de stuurhut kijken en genoten meer van de boot techniek dan het varen.
De avond werd rustig doorgebracht en het duurde natuurlijk wel een poosje voor ze in slaap vielen.

De donderdag werd een prachtige dag met wederom zeer mooi weer en temperaturen van circa 25 graden.  Deze dag werden de enorme glijbanen verkend; de speeltoestellen uitgetest; een wandeling naar de midgetgolfbaan gemaakt, waarbij het spel natuurlijk werd gespeeld; een reuze koud voetenbad genomen; natuurlijk weer gezwommen; en lekker in het restaurant bij de manege (met als boegbeeld een echte papegaai) gegeten.

Vrijdag was de dag van de terugreis. Maar: eerst moest er nog pony gereden worden. Eigenlijk vanaf 7 jaar, maar ook hier werd niet moeilijk over gedaan. Wij moesten de pony's leiden en Rita nam Daan op zich en Paul liep met Aimy. De jongen zat voor het eerst van zijn leven op een edele viervoeter en Aimy voor de tweede maal. Wat hebben ze genoten (en wij gelopen en genoten). Een zeer waardige afsluiter van een paar goede dagen.

O ja, onderweg naar huis begon het weer te regenen, iets wat ons niet meer kon deren. Volgend jaar gaan we weer en nu ook de ouders mee. We hebben er een caravan bij gekocht die door onze kids vrij gebruikt kan worden.
Wij blijven lekker aan camper trouw!