20-24 mei: Maasbommel en Zwolle.

Al in de eerste maand van 2019 hadden we bij Vakantieveilingen een midweek op een camping gewonnen. De keuze viel op Camping Riverside in Appeltern. Vol goede moed vertrokken en ons keurig gemeld. Tja, geen elektra geboekt? Dat €5,50 per nacht extra; toeristenbelasting á € 2,20 p.p.p.n., terwijl het werkelijk € 1,00 is. Rij je toch maar naar de plek, is de camping vol met schoolevenementen en de camperplaats veel te krap. Douchen en WC? Jawel, in een oude zeecontainer. We keken elkaar aan, hebben onze borg terug gehaald en we zijn vertrokken.

Op naar een andere camping in Maasbommel, de andere zijde van de plas aan de Maas. Het werd mini camping Moleneind >>>. Op weg naar de camping een klap, bleek dat de fietsendrager op een verkeersheuveltje te zijn gesneuveld. Het begin van deze korte vakantie, gevolgd door het 15e Camper Zelf(ver)bouwtreffen en een bezoek aan het YP408 event in Soesterberg kon dus veel beter.

21 mei werd een gure dag, veel wind. Zelfs de kat wilde binnen blijven. Paul hield zich bezig met een zo goed mogelijk herstel van het draag gedeelte van de fietsdrager, die tevens een extra opbergkist ondersteunde.
Tegen 10.00 uur zijn we op de fiets gestapt en hebben we een korte ronde gemaakt langs de geocache "Zuiver Lucht" (GC2JMT8) en het dorpje. Daar na een bezoek aan de winkel en de visboer weer richting camper gegaan.
In de middag heeft Paul nog 2 geocaches gedaan ( Schandpaal, GC60MFG , en Het Schipperskruis, GC62Q6V ) en Rita lekker gelezen.


22 mei hebben we het voor elkaar gekregen om de fietsen binnen in de camper te plaatsen (wel eerst de sturen een kwartslag draaien) en zijn we naar Zwolle vertrokken. Ons doel de camperplaats in de Jachthaven De Hanze >>> .
Hier waren we in april 2017 al een keer geweest en het blijft een aantrekkelijke plek. In 10 minuten tijd fiets je naar het centrum van de stad. Twee heerlijke dagen aan de haven en in de stad doorgebracht, veel beter dan die zogenaamde camping in Appeltern! Het verblijf hier werd iets duurder: Rita kocht onder meer schoenen, een trui, en meer kleding. Paul mocht nog wel een lekker ijsje kopen.


24 mei zijn naar Sint Jansklooster vertrokken voor het 15e CZT, voor dat verslag >>>.