Juni 2014: Lottum-Kevelaer-Kleve.


Nadat de buscamper vakkundig door onze vaste garage was gerepareerd besloten we nog een paar dagen weg te gaan. Op vrijdag 26 juni kwamen we aan in Lottum, camperplaats In de Verte. Eigenlijk meer een campercamping aan de rand van kwekerijen, rozenvelden en bossen. Even met de pont de Maas over en je zit in Arcen. Een uitstekende plaats om van alles en nog wat te genieten. Zelfs van gezonde lucht en rust.

De plaatsen op In de Verte zijn riant en hebben een prachtig uitzicht. Midden op het terrein is een groot gedeelte ingericht met alleen zaaigoed, een prachtige wilde bloementuin. Wij waren echter net te vroeg om dit weekeinde van deze bloemenpracht te kunnen genieten. Dat hebben we ruimschoots gecompenseerd met leuke fietstochtjes in de omgeving, geocaching (op het befaamde Pieterpad en een tweetal op de pontveren over de Maas) en lekker tot rust komen.
Onze tochtjes brachten ons onder meer in Horst en Arcen. In Arcen heb je niet alleen de befaamde tuinen, maar volgens de experts ook de beste ijszaak van Nederland. En deze zaak moest echt door Paul met een bezoek worden vereerd. Niet dat Rita daar bezwaar tegen had hoor, in tegendeel!
Het WK-voetbal was in volle gang en op de camperplaats genoten we met de Belgen eerst van de wedstrijd Zuid Korea - België (0-1) en Nederland - Mexico (2-1).

Dinsdagochtend vertrokken we richting Duitsland om nog een twee nachten de sfeer te proeven.
We hadden besloten om eerst naar de bekende camperplaats Kevelaer, net over de grens te gaan. We waren nieuwsgierig of hetgeen daarover geschreven werd allemaal klopte. Eerlijk gezegd viel het ons tegen. Zeker een goede camperplaats, maar  niet de top-plaats die we hadden verwacht. Het sanitair was zeker goed te noemen.

Natuurlijk moesten ook weer met de fiets de stad in om een geocache te scoren. "Hé, hij zou toch niet daar in zitten?" dacht Paul bij het zien van een oude sok aan een lijntje aan een boom op een parkeerplaats? Maar ja hoor, gelukkig was het geen "zweetsok".

We hadden het hier snel bekeken en besloten de volgende dag nog naar Camperpark Kleve te gaan. In deze stad een heerlijk wandeling gemaakt (geen geocache gepakt!) en geshopt. Na een uitstekende nacht in een gezellige omgeving met leuke buren (die overigens allemaal graag onze vouw e-bikes wilden uit proberen) zijn we de Kaufland gaan bezoeken en hebben de inkopen gedaan. Vandaar via Nijmegen naar huis en toch weer genoten van de fraaie omgeving tijdens de rit van Kleve naar Nijmegen.

De motor van de camper deed het weer uitstekend en met een gerust hart konden we in juli de camper voor een paar weken uitlenen. Geen angst voor motorpech meer.