MET KLEINKINDEREN NAAR LOENEN


We hadden de drie oudste kleinkinderen, Aimy, Daan en Mika, een weekeinde met de camper weg beloofd. Via Internet kwamen het weekeinde van 14 tot 16 augustus op camping De Marshoeve (www.marshoeve.nl) in Loenen bij Apeldoorn terecht.

Vrijdags kwam Aimy om 13.00 uur met haar ouders terug van vakantie en een uurtje later haalde we haar al weer op. Na een ritje van 45 minuten waren we op de plaats van bestemming. De kids konden direct de camping verkennen, terwijl Rita en Paul de camper op de plaats zette en de luifel, etc. in orde maakten.
Nadat ze even bij de camper wat hadden gedronken en gesnoept werd er een bezoek aan het openlucht zwembad gebracht. Het viel ze tegen dat er geen overdekt zwembad was !!

In de avonduren stapte Aimy en Mika in de huifkar die de kids naar het recreatieteam zou brengen. Er zou toneelspelen voor de kids zijn. Daan bleef liever bij ons. Een half uurtje later zijn Rita, Daan en Paul naar voren gewandeld en troffen de twee andere buiten aan. Het was niet leuk, alleen maar spelletjes doen. Ze hadden gelijk de buik vol van het recreatieteam.
Na een paar spelletjes kaarten (pesten) was het bedtijd voor de kids.

Zaterdag begon met regen. Niet leuk dus, toch werd er nog even gezwommen. Het recreatieteam was op zaterdag vrij, dus er werd niets georganiseerd. Paul benutte die tijd door in een weer droge periode een tweetal geocaches te doen. Een daarvan in een unieke natuurtuin en de ander deed een oorlog vliegenier eer aan het een eigen monument. Zonder deze hobby had Paul deze beide nooit gezien.
Toen het even droog was hebben wij het Zweedse werpspel Kubb opgezet. Ook wij speelde het voor het eerst. Klik hier als u wilt weten wat Kubb is. We hebben een beginner variant gespeeld.
Hierna begon het weer te regenen. In de camper zitten en spelletjes doen was het enige wat ons restte. Daardoor begon bij een tweetal de heimwee op te spelen, zodat we besliste om niet maandag maar zondag naar huis te gaan.
Zondag om 12.00 uur waren we weer bij de ouders van Daan en Mika, waar ook de moeder van Aimy op ons wachtte.

Toch hebben we weer kostbare tijd met de kleinkids door kunnen brengen. Daarvan hebben we zeker genoten!