April 2014: Schiedersee (Duitsland).

 

Zus en zwager Marian en Ab Bakker hadden van ons al zoveel over de Schiedersee in Schieder-Schwalenburg (Lippe, DE) gehoord, dat zij graag er eens met ons naar toe wilde gaan. Op 25 april vertrokken we daarom voor de reis van ruim 300 kilometer om gewoon een lekker lang weekeinde te hebben.
Het weer zat wederom helemaal mee. Eind april in zomerkleding (overdag dan, 's avonds nog wat frisser) aan het meer, midden in Duitsland.
De reis verliep voorspoedig en we konden zelfs twee plaatsen naast elkaar met direct zicht op het water bemachtigen.

Dit weekeinde was bedoeld om onze "gasten" kennis te laten maken met dit vaste reisdoel van ons. Maar er waren best tegenvallers: de overzijde van het meer zag er door werkzaamheden niet uit. Alle recreatie attracties voor de kinderen waren niet meer vrij toegankelijk, een groot hek was er om heen geplaatst. Een nieuwe uitbater wil uit alles geld slaan. Gelukkig hadden wij dus geen kinderen bij ons!

Maar de omgeving maakte veel goed. We hebben onder meer heerlijk om het meer gefietst, ontspannen met korte wandelingen, de dames graag in hun boek, enzovoort.

Op 29 april zijn weer naar Veenendaal terug gereisd, met een voldaan gevoel van een goed verblijf met heerlijk aprilweer.