6-8 april: Campertreffen Lanaken


In de herfst van 2017, terwijl de camper in de winterstalling stond, lazen wij over een campertreffen in Lanaken. Een Belgische buur gemeente van Maastricht.
Een campertreffen, georganiseerd door Campervrienden Limburg, met een mooi vol programma, met zelfs ontbijtbuffetten op zaterdag en zondag. Iedere dag was er wel iets leuks te doen, naar onze smaak of die van een ander mens. Dit zou de opening van ons camperseizoen worden.


Het organisatie commitee.

Vrijdag 6 april tegen 09.30 uur zijn we vertrokken, geen files en zonder problemen kwamen we 2 uur later op Camping San Lanaco aan >>>.
Prachtig weer, maar de dagen er voor veel regen en daardoor was het veld, dat voor de campers bestemd was, kon de organisatie niet benutten. Er werd geïmproviseerd, maar dat was niet te merken. Uitstekend door de Campervrienden Limburg opgevangen.
De middag hebben we benut met de camper weer kant en klaar te maken, maar natuurlijk toch wel weer enkele probleempjes. Zo bleek Paul een stekker verkeerd te hebben aangesloten, waardoor het toilet geen water meer kreeg. Omzetten van een kabelschoentje was de oplossing. Ook de nieuw aangebrachte ledstrips zorgde voor stroomstoringen, nadat deze losgekoppeld waren deed alles het weer normaal.
Daarna een nieuwe antenne voor de digitale DVBT-1 en DVBT-2 uitgeprobeerd (paddenstoelmodel) en deze werkt uitstekend. De bierblikjes antenne gaat er af. Na de boerenkool een rustige avond gehouden, we waren helaas ook net te laat om het welkoms woord van de burgemeester van de gemeente Lanaken te horen. Spijtig.

Ontbijten met Rita en Ab.


Zaterdag 07 april op tijd op, want we wilde de fietstocht doen. Om 09.30 uur verzamelen, maar eerst het aangeboden ontbijt nuttigen. Dat was klasse geregeld, uitstekend uitgebreid ontbijt.

De fietstocht ging door bos en kleine straten en paden en bracht ons naar "het mooiste dorp van België" Oud Rekem. Daar kregen we een uitgebreide rondleiding, aangeboden door de gemeente Lanaken. De oude gebouwen, zijn bijzonderheden, de geschiedenis van het kasteel, en de prachtige kleine kerk werden bezocht en het verhaal ervan verteld. Helaas was de ruimschoots aanwezige horeca in monumentale panden nog niet geopend.


De middag was bestemd voor informatie en verkoop stands. Marian had ook een standje in de fraaie, maar warme zon. Oma's Spijkerstof creaties vonden helaas geen aftrek, maar ze had (ook nog samen met Rita) wel weer leuke contacten opgedaan.
Paul is nog tussendoor weggeweest om een geocache bij de volkstuinen van Lanaken te zoeken en te loggen.

Ondertussen waren er speciale prachtige oldtimers op de camping aanwezig. Best wel genieten van deze merendeel oude 8 cilinder wagens.Om 18.00 uur een bingo voor het goede doel. Veel mooie gesponsorde prijzen, maar niet voor onze tafel. Daarna een korte pauze en vanaf 20.00 live muziek. Wij hebben dat even voorbij laten gaan, we kwamen bij van onze verbrande gezichten. Ja, die zon hé!

Op zondagochtend 8 april wederom een uitstekend ontbijtbuffet, waarna we met Ab en Marianne nog een fietstochtje naar Lanaken hebben gemaakt. Alles was echter dicht, uitgestorven. Alleen de supermarkt was open.
Tussen de middag wederom een traktatie van de organisatie: een prima kop kippen/groenten soep met brood. Geen fabrieksspul, maar echt door de camping eigenaren gemaakt.
Om 13.00 uur gaf Marianne een uitleg over hoe op papier met behulp van Google Maps een route in elkaar te zetten. Paul mocht daar technisch bij assisteren. Een half uurtje later waren de luisteraars tevreden en hadden zij tevens ideeën gekregen voor bestemmingen richting oostelijk Duitsland, Oostenrijk en Kroatië.

Iets over 15.00 uur zijn we vertrokken, maar wederom niet via Maastricht. Daar was de A2 afgesloten wegens werkzaamheden. Dus richting Maasmechelen, om bij Heerlen de A2 te pakken. Via Roermond, Venlo, Nijmegen de 174 kilometer naar huis gereden.