PASEN AAN DE MOESEL

Het eigenlijke plan voor de Pasen 2017 was naar Haltren am See , een plaats in het noorden van Rheinland-Westfalen te gaan. De weersverwachting heeft ons echter anders doen besluiten. In overleg met zus Marian, die ook mee zou gaan, werd het de MoeSel, Traben-Trarbach . Een grote en zeer complete camperplaats. Op Goede Vrijdag zijn we in de ochtend vertrokken voor een rit van 348 kilometer.

VRIJDAG 15 APRIL
Na een lange rit met diverse files (in de file werden we nog ingehaald door een echte Mc Laren!) kwamen we te vergeefs bij de camperplaats aan. Helemaal vol, laat staan plaats voor twee campers.
Na een kort overleg zijn we de route terug gegaan en kwamen bij toeval op Camp Paradies
in Kröv terecht. Een vrij eenvoudige en  betaalbare Moezelcamping, voorzien van alle gemakken.

Het dames sanitair gebeuren op de camping was recentelijk geheel vernieuwd en lag er uitstekend bij. De kant van de heren moet nog geheel gerenoveerd worden, hetgeen voor komende winter op het programma staat.
Wij hadden geluk, ons werd de winterprijs gerekend, hetgeen een paar euro te laag was. Zelfs buiten dat tarief is deze camping zeer betaalbaar, net als de drank in het restaurant. Koffie € 1,20; Bitburger pilsje € 1,40. Waar vind je dat nog?

Deze vrijdag hebben we met de camping en een stukje van het stadje Kröv kennis gemaakt. De Moezel kade, de vele wijnhuizen en vooral de vele wijngaarden. Daar dus waar de eerste takjes en bladen te zien zijn. Paul heeft aan het eind van de middag, voor het eten, nog een geocache op een 140 meter van de camper gezocht en gevonden. Bij de ingang van het zwembad, dat midden april nog steeds helemaal leeg was. Droog zwemmen was door de gesloten hekken ook niet mogelijk.


ZATERDAG 16 APRIL
Op zaterdag hebben we met z'n vieren eerst de supermarkt op korte afstand bezocht. We wilden 's avonds BBQ'en en daar waren vlees en sausjes voor nodig.
Na de koffie zijn we aan de fietstocht van ruim 7 kilometer naar Traben-Trarbach begonnen. Helaas moesten Marian en Ab na 4 kilometer afhakken, omdat hun fiets accu's leeg raakten. Rita en Paul zijn na goed overleg doorgefietst naar Traben-Trarbach.

Het stadje met de historische kernen en historische naam is dankzij een brug over de Moezel ontstaan. Aan de zuidelijke oever Trarbach en de noordelijk over Traben. Trarbach vinden wij het leukste gedeelte en daar hebben we,  onder meer bij het grote Boehda-museum, enkele geocaches kunnen doen. Voor Rita waren er natuurlijk de winkels in Traben. Uitverkoop en speciale aanbiedingen. Op de terugweg naar Kröv ook nog een geocache kunnen doen.
De BBQ ging echter niet door, te slecht weer op deze dag. Dan maar gewoon in de camper lekkere nasi gegeten.
's Avonds heb ik nog een grotere solo-fietstocht gemaakt, maar daarna niet meer gefietst. De achterrem bleek veel herrie te maken en ik vertrouw deze niet meer.

ZONDAG 17 APRIL
Op deze eerste Paasdag zijn we naar Bernkastel gegaan. Met onze camper als vervoersmiddel dus. Dit bezoek was een schot in roos. Duidelijk gericht op de toeristen, maar met veel gevoel voor de historie van het oude stadsdeel. Het viel niet mee om een parkeerplaats te vinden, maar uiteindelijk dus wel. Een paar kilometer lopen naar het mooie centrum. Op de terugweg vonden we in een klein zijstraatje nog een schnel-imbus en een slagerij die ook loketverkoop had. Daar waren de frikandellen nog echte gehaktballen! Heerlijk gewoon.

Terug op de camping was het nog steeds lekker weer en de BBQ mocht haar werk alsnog doen. Maar niet eerder dan dat Ab een zijwand (eigenlijk windvanger) aan de luifel had geplaatst.


MAANDAG 18 APRIL
Tweede Paasdag terug naar huis. Maar wat een rit. Bewolking, kou, regen, sneeuw, dichte mist, wind, en zonneschijn kregen wij op deze 340 kilometer voor de kiezen. Uiteindelijk kwamen we allemaal veilig en wel, maar vermoeid, thuis.


Naar top.