08 juni - 10 juni, Kranenburg


We wilden graag een weekeinde waarin het vrijstaan konden testen, maar ook een leuke fietsroute konden doen. Nu hadden we bij de Aldi een fietsknooppunten boek gekocht, waarin een serie kant-en-klare fietsroutes staan. We vonden daarin een mooie route van iets meer dan 25 kilometer rond Groesbeek en Berg en Dal.
Daarna op zoek naar een camping of camperplaats. De camperplaats net over de grens op enkele kilometers van de route is in Kranenburg >>>. Indien gewenst was stroom ook aan te sluiten.

Op de camperplaats aangekomen bleek dat de waarschuwing voor zacht terrein aan de achterzijde van het veld terecht. We konden toch nog een goede plek vinden en hebben besloten wel de stroomkabel aan te leggen, maar geen geld in te werpen. Dat pas als het nodig zou zijn.
Het centrum en "winkelboulevard" bleken beide op loop afstand te liggen. Broodjes, boodschappen en dergelijk op 250 meter, het oude centrum op 150 meter. Mooier kan haast niet.

Omdat we later in de middag kwamen (door de regen eerder op de dag pas laat vertrokken) hebben we de winkels even bezocht en verse versnaperingen voor bij de koffie gehaald. De avond rustig aan gedaan, zonder stroom van de paal dus. Wel TV, koelkast, verlichting, koffiezetapparaat via de inverter 12 volt naar 220 volt, enzovoort benut. Geen enkel probleem dus.

Zaterdagochtend eerst naar de bakker gefietst voor heerlijke verse broodjes. Voor ontbijt, maar ook om mee te nemen op de fietstocht. Om ongeveer 09.30 uur hebben we de fiets gepakt en zijn via de grensplaats Wyler de grens overgestoken en zo direct op de fiets route beland. Deze route voerde ons langs/door Berg en Dal, de befaamde 7-heuvelenweg bij Nijmegen, de Heilig Landstichting, Groesbeek, de Horst, en de grensweg terug naar Kranenburg. Natuurlijk hebben we onderweg weer een aantal geocaches opgepakt, waaronder een met betrekking tot de landing bij Arnhem uit de 2e wereldoorlog.

Rond het middaguur waren we terug bij de camper. Rita had wel gezien dat er iets speciaals in Kranenburg zou zijn. Een soort evenement. Het Märchenfestival. De 150 meter naar het centrum overbrugt en op zoek. Waar het zou plaats vinden en wat het precies was? We wisten het gewoon niet, een van de verrassingen van het camperen!
We zagen dat de grote kerk voor publiek open was en besloten dat eerst te doen. Foutje dus, want we moesten omlopen en kwamen in het festival terecht. We waanden ons in de Middeleeuwen terecht te zijn gekomen. We kregen uitleg van een van de deelnemers: 1 maal per 2 jaar vind dit festival plaats. Daaraan werken vele mensen uit de gehele omgeving mee. Tenten worden opgezet, beroepen worden actief ingezet zoals smeden, wevers, enzovoort. Het bezoek aan de fraaie oude katholieke kerk werd natuurlijk niet vergeten.
Deze middag hebben we weer genoten van het voorrecht camperaar te zijn. De fotoserie spreekt daarvoor voor zich.

Het avondeten genoten we in het winkelcentrum, echt Duitse schnitzel maaltijden. Dan raak je in gesprek met andere Nederlanders. Blijkt dat de vrouw in de jaren 50-60 een over buurmeisje van Paul is geweest. Zij was zelfs met Paul's zuster Marianne naar Baarn gewest, samen de opleiding tot kraamverzorgster gevolgd. Hoe klein is de wereld?

Zondagmorgen hebben we rustig ingepakt en de conclusie getrokken dat we heel makkelijk geheel vrij kunnen staan. Het zonnepaneel (eigenlijk een daglicht paneel) en de leefaccu kunnen het uitstekend aan.