Augustus: weekeinde Kleve. Shoppen en dierentuin.


De weersverwachting voor het weekeinde van 21/22 augustus 2010 was zo goed dat we geen moeite hadden met de beslissing om vrijdagavond met de camper op pad te gaan.

We wilden al eerder naar Camperpark Kleve maar hadden enkele keren de pech dat het vol stond. Nu dus gereserveerd wat achteraf bekeken nu net niet nodig was geweest. Het Camperpark Kleve heeft royale plaatsen. Je staat op verhard gravel met een flinke groenstrook voor je luifel en zitje.
Het park heeft voor € 6,50 per nacht met twee personen en € 1,50 per 24 uur voor stroom veel te bieden.

Broodjes service om 08.30 uur; open lucht kegelbanen; minigolf op een - niet - officiële baan; fietsroutes; een wat karige douche en evenzo toilet tegen betaling (maar wat maakt dat uit? Je bent immers als camperaar zelf voorzienend); korte afstand van supermarkt en fitnesscentrum; en 8 minuten fietsen naar het geweldige winkelcentrum.

Tussen de middag hebben we bij de camper van de lunch genoten om daarna weer op de fiets te stappen. Doel was eerst de Kaufmarkt en daarna de Tiergarten. Maar we namen de verkeerde afslag en gingen daarom eerst naar de Tiergarten.
Nog voor we daar aankwamen werden we verrast door een groot park en een uitzichtpunt van vroeger tijden. Niet alleen van de Romeinen, maar ook van de landheren die tevens Oranjes waren. Dit park zullen bij een volgend bezoek verder gaan verkennen.

De eerste indrukken waren in ieder geval zeer goed. De verwelkoming was al leuk. Een bruidspaar benutte de unieke omgeving om de trouwfoto's te maken, terwijl de receptie of het feest in het restaurant aan de rand van het park was.

Zaterdagochtend hebben we benut met een bezoek aan het zoveel geprezen winkelcentrum van Kleve.
We waren alleen een beetje vroeg, ruim een half uur voordat de winkels hun klanten wilden verwelkomen. Alleen de bakkers met hun terrasjes, de supermarkt en de "Winkel van Sinkel" Woolcraft waren al open. In deze laatste kan Rita wel uren doorbrengen. Vooral de babyafdeling (!) trok Oma's aandacht. Al bij al duurde het bezoek aan  dit "paradijsje" lang genoeg om het dan toch open zijnde winkelcentrum te bezoeken. Natuurlijk wel met een paar Euro's minder in de portemonnee. En als de winkels en tentjes toch open zijn kan Paul een echte Duitse braadworst met zo'n knapperig broodje niet weerstaan. En dat kostte ook wel een hele Euro!

De - voor onze begrippen - kleine dierentuin was zeker wel leuk. Je hoeft er niet naar katachtigen of andere gevaarlijke wilde beesten te zoeken. Die zijn er gewoon niet in deze door een vereniging van vrijwilligers bestierde Zoo. Wel veel schaapachtigen, beschermde ezels in een fokprogramma, andere vierpotigen, zeehonden(show), vogels, een te bezichtigen bijenkorf (ook even de deurtjes openen om te zien hoe het in de kolonie toe gaat)  en Rode Panda's. De speeltuin en kinderboerderij ontbraken ook niet. Deze dierentuin is een bezoek waard. Kosten? Per volwassene € 3,50.

Zondag zijn we na een lekker ontbijt met de camper eerst naar een buitenwijk van Kleve gereden. Daar zou een "Trödelmarkt" zijn en we wisten niet wat daaronder werd verstaan.
Het bleek een combinatie van een braderie met rommelmarkt te zijn. Deze werd gehouden bij de start van de wielerronde van Kleve. De hele dag voor de liefhebbers. De hoogste klasse C-amateurs startte eerst. Ik kan vertellen dat ik ze zeker niet bij kan houden. Ook die gaan erg hard, zelfs in een ronde van slechts 2 kilometer die 30 maal moest worden afgelegd.

We gaan zeker nog vaker naar Kleve terug. Het uitgebreide park moet nog bezocht worden en zo af en toe moet je toch ook goedkope rum in slaan. Misschien wel weer als de 6 flessen leeg zijn!