3 t/m 5 mei 2012: Floriade met verblijf in Kessel.

De meivakantie was gedeeltelijk bestemd voor een bezoek aan de Floriade in Venlo. We vonden een leuke rustige camping op circa 20 kilometer van dit wereld(s)festijn. Het stadje aan de Maas heet Kessel en de gekozen SVR camping de ODA Hoeve. Een 50+ seniorencamping.

Het bleek een uitstekende keus. Ruime plaatsen met verharde ondergrond voor de camper, zeer goed onderhouden sanitair, een gezellige ruime ontmoetingsruimte, een grote fietsenstalling met heel veel oplaadpunten voor de E-bikes, en een gezellig terras. Op 2 kilometer de bakker en het stadje.
Deze camping krijgt van ons een 9.

Zoals op de foto's te zien, hebben we een voortent uitgeprobeerd. Deze zullen we slechts gebruiken als we meer dan 2 dagen ergens blijven en de weersverwachting wat minder is.

Het stadje Kessel werd uiteraard als eerste bezocht. Het kasteel gaat helemaal gerestaureerd worden. Het ligt direct aan de Maas en het uitzicht is dan ook geweldig.

Op de camping bleek dat we het troffen. We wilde de vrijdag naar de Floriade fietsen, maar juist deze dag bood de campinghouder de mogelijkheid om met de huifkar de rit heen en terug te maken. Daar hebben we gebruik van gemaakt. Reden we op de provinciale weg eindelijk eens helemaal vooraan in de file! Op de foto komt de eerste (of eigenlijk tweede) filerijder aan rijden.

Na de rit door onder meer Blerick en Venlo zelf kamen we om 10.00 uur aan bij de Floriade. Om 19.00 uur zouden we opgehaald worden. Het geluk lachte ons weer toe: de hele dag zon met een aangename temperatuur. Elders in het land was het niet te doen: koud en regen.