Oktober 2012: Jeu des Boule met NKC-zuid in Vessem.

In het weekeinde van 5 tot en met 7 oktober organiseerde de NKC, afdeling Zuid, een jeu de Boules treffen in Vessum op de Eurocamping. Het leek ons wel leuk om de ballen die al 5 jaar in de camper lagen te gaan benutten en hebben ons daarvoor ingeschreven. Het was eigenlijk de combinatie van het spel en de Bingo die Rita overstag haalde.

Vrijdag 05 oktober kwam Rita eerder van haar werk thuis en om circa 13.15 uur zijn we naar het zuiden van Brabant vertrokken, ondanks het slechte weer.

Na omwegen te hebben gereden (werkzaamheden alom en daardoor omleidingen) kwamen we bij de locatie aan. Het viel ons direct op waarom deze camping door de NKC leden is verkozen tot beste Nederlandse Camperplaats van Nederland. Royale mooi plaatsen net buiten de camping met alle voorzieningen aanwezig.

Bij de ingang werden we opgevangen en door de NKC organisatie vriendelijk verwezen naar de velden waar reeds ongeveer 40 deelnemende campers aanwezig waren. Daar werden we opgevangen door weer een aantal mensen van de organisatie die ons naar een plaats verwezen.

Helaas waren, door het mindere weer, de velden waar de deelnemers (68 equipes) moesten gaan staan erg slecht. Ook het veld waar de 19 wedstrijdbanen waren uitgezet zag er aan de zijkanten slecht uit, veel plassen en een zeer drassige ondergrond. Maar zoals te verwachten was, iedereen maakte er het beste van.

Vrijdagavond kwamen de deelnemers naar de zaal bij de kantine, waar een bingo werd gespeeld. Dit was een groot succes, vele prijzen werden er gewonnen bij de Bingo. Daarna werden er nog tientallen prijsjes verloot onder de bingo-fanaten en de "mee-moeten-komen-met-de-partners" bingo'ers.

Maar het werd een geslaagde en gezellige avond.

Na een goede nachtrust, mede door de gestaag vallende regen op de camper, zaterdag om 09.30 uur de opening van het echte weekeind treffen, de Jeu des Boules wedstrijd.

Ook hier speelde de regen weer parten, dat zou de gehele morgen zo blijven. Paraplu's, regenjassen en laarzen waren geen overbodige luxe. Vrijdagavond hadden de mensen die mee wilde doen zich bij de organisatie zich gemeld en op grond daarvan werden er teams van drie spelers samengesteld. Rita mocht zich bij team 25 voegen, terwijl Paul in team 33 een plaatsje vond.
Maar goed dat bij binnenkomst we de spelregels kregen, want we hadden het dus nog nooit in een soort wedstrijdje gespeeld. Daardoor kregen we vrij snel door hoe alles in elkaar steekt.

Wat echter niet op papier stond (kon staan) was hoe zacht en slecht de grasondergrond was. Ballen bleven pardoes steken of gingen een kant op die je totaal niet zo verwachten. Maar deze handicap had dus iedereen, zodat een eerlijke competitie van 5 games kon worden gespeeld.
Tot de lunchpauze bleef het regenen en in plaats van 3 werden er maar 2 rondes gespeeld.

Na de pauze was het droog! Dat kwam de stemming ten goede. Niet dat het 's morgens ongezellig was, maar toch! Drie rondes werden er nog gespeeld en het team van Rita eindigde in de midden moot en Paul's team een stukje verder naar onder, circa de 15e plaats van de 21 teams.

Zaterdagavond was een feestavond, die werd ondersteund door een zanger die de mensen goed wist te animeren. Heel gezellig en weer met leuke mensen de avond door kunnen brengen. Tafelgenoot Henk bleek in militaire dienst bij het corps Limburgse Jagers te hebben gediend, net als Paul. Gespreksstof genoeg dus.

Zondag aan het eind van de ochtend werd het weekeinde afgesloten met de prijsuitreiking, maar dat niet eerder als dat iedereen was voorzien van koffie met vlaai. Ook vielen vele (waaronder wij) in de prijzen met de vlaaien verloting. Nu kan ik verder met mijn vruchtendieet: appelvlaai!

Al bij al een heerlijk gezellig weekeinde dat vanaf zaterdag middag ook nog eens fatsoenlijk weer kende.