VESTINGSTAD HEUSDEN EN LENTIADE, 5 MEI.


Op Bevrijdingsdag voor het Noorden van Nederland en de landelijke feestdag, 5 mei dus, vertrokken we met zus en zwager Marian en Ab Bakker naar mini camping de Reekens (www.campingheusden.nl) in Heusden. Doel van het weekeinde was op vrijdag de oude vestiging stad Heusden te bezoeken en op zaterdag naar de Lentiade, een lentefair op het gebied van het voormalige Land Van Ooit.


Bij aankomst in (Oud) Heusden bij de camping hadden wij het adres van het woonhuis in de navigatie zitten. Fout dus, even omrijden.
Daar wachtte ons een verrassing, Een mini camping met 15 plaatsen die er zo goed uit zag! Niet alleen een kinderparadijsje inclusief kinderboerderij, maar ook voor liefhebbers van oude steden, fietstochten en rust prima. Het was dat de bewegwijzering en de toegangsweg wat tegen vielen, daarom "slechts" 4,5 ster van de maximale 5 sterren voor deze camping.

Op vrijdag 5 mei zijn we eerst de stad dus gaan verkennen, op 2 kilometer vanaf de camping fietsen we al de "toegangspoort" van Heusden in. Dit stadje aan de Maas is zeker een bezoek waard. Zoveel monumenten, zoveel te zien. Hier zeggen foto's meer dan woorden.Daarna zijn Rita en Paul nog even op pad geweest en hebben nog een leuke geocache aan één van de binnenwateren tussen Heusden en Elshout kunnen loggen. Op de terugweg bij de COOP nog een enkele boodschap gedaan. Waaronder de favoriete pindarostjes van Ab Bakker.

Zaterdag 6 mei was ons bezoek aan de Lentiade gepland. Vooraf had ik een fietsroute via de ANWB routeplanner uitgeprint. Nu, dat hebben we geweten. Dat laatste stuk klopte van geen kant. Daardoor wel een extra circa 4 kilometer gefietst en dankzij inwoners van Vlijmen er wel gekomen.

Veel planten en bloemen waren er niet op deze Lentefair te vinden. Wel heel veel leuke kraampjes, inclusief food-trucks. Deze laatste wisten hun prijzen wel, vreselijk duur. Een frietje met mayonaise van de frietfiets kostte €3,50. Toch was het wel leuk om te zien. De roofvogelshow was als vanouds, gewoon genieten. Vooral toen een gier vlakbij Paul op de arm van de eigenaar lande.
Nu we er toch waren, op enkele meters afstand lag tevens een geocache. Die konden we natuurlijk niet laten liggen en hebben hem gevonden en kunnen melden (gelogd).
Tijdens dit evenement werden tevens de NK Highland Games gehouden, met als spreekstalmeester Wout Zijlstra, de voormalige Sterkste Man van Nederland.
Genoten hebben we echter het meest van een anoniem kwartet met Keltische muziek en zang.
Natuurlijk mochten de doelzakken niet ontbreken.
Terug ging veel vlotter, we hadden nu de juiste weg te pakken.
Na even in de zon te hebben genoten, zijn we met Marian en Ab nog even lekker aan de BBQ gegaan


Op zondag 07 mei zijn we rustig in gaan pakken, hebben de rekening betaald en richting huis gegaan. Wat eerder dan Marian en Ab, want onze kleindochter Lotte werd deze dag 6 jaar.
Ja, we hebben een lekker weekeinde gehad en daarbij zelfs goed weer.