12 -16 september: korte vakantie
Gorinchem, Beusinchem, en Leiden.

 

Dit zou de laatste trip van 2018 worden, een kleine week naar Gorinchem en naar Leiden. Op 12 september vertrokken we naar Gorinchem, de befaamde camperplaats De Punt  >>> bij de jachthaven. Bij aankomst hadden we ruim plek en kozen de meest beschutte plaats. Niet echt slim, want het uitzicht was daar wel minimaal.

De middag zijn we gaan “stadten”. Het weer zat niet helemaal mee, af en toe wat motregen. Daardoor waren we alerter op zaken die we nog niet eerder hadden gezien. Ze kwamen we in de Grote Kerk. Deze was open en Rita en Paul kunnen het dan niet laten deze te bezoeken.

Later op de dag kwamen Ab eb Marianne ook bij de camperplaats aan. Marianne wist dat wij er zouden zijn,  Ab was verrast. Maar ook zij hebben iets met deze camperplaats aan het Merwede kanaal en de plaats waar de Linge in het kanaal uit mondt.

De volgende dag hebben Rita en Paul de pont naar Woudrinchem genomen en een lange fietstocht met no 2 pontveren gemaakt. Daarbij hebben we natuurlijk ook weer enkele geocaches opgepakt, zoals in het plaatsje Veen. Tja, en dan zeggen Veenendalers dat ze uit “’t Veen” komen. Best verwarrend voor een buitenstaander.


14 september zijn we wederom het water overgestoken, maar nu om Woudrinchem (Workum) zelf echt te bezoeken. De vorige dag zijn we er alleen vrij snel doorheem gefietst, maar we zagen toen dat het de moeite waard was om terug te komen.
In dit stadje aan het Merwedekanaal werd de televisieserie Dokter Tinus opgenomen. Zijn zogenaamde woonhuis/praktijk was een van de markante gebouwen die het stadje rijk is.
We hebben, na Jan Claessen de trompetter te hebben begroet, nog genoten van een ijsje. Welverdiend op deze mooie najaarsdag.

15 september zijn we naar Leiden vertrokken. In eerste instantie hadden we een privé camperplaats langs een oprit uitgekozen, maar bij aankomst zagen we het al: deze is niet onze smaak en naar de grote camperplaats >>> in het hart van de stad gereden. Oke, wel een stukje milieuzone mee gepakt. Was niet de bedoeling en dat heeft de gemeente denk ik begrepen. We kregen immers geen enkele boete thuisgestuurd.
Vanaf de camper- en parkeerplaats hebben we de pendelbus naar het centrum genomen. Leiden is echt een mooie stad met markten en fantastische oude gebouwen. De fraaie Hooglandse kerk maakte veel indruk, net als de Burcht van Leiden.
Tijdens de grote zaterdag warenmarkt in het centrum was het tevens heerlijk toeven op een van de terrasjes op het water. Inderdaad op het water: een platbodem.


Zondag 16 september was de dag voor een lekkere fietstocht naar zee. Katwijk (aan de Rijn) was het meest westelijke punt. Zeer mooie route door de duinen gereden en gelijk natuurlijk enkele geocaches gedaan. In Katwijk was de geplande voor ons niet te vinden, maar we konden rustig even het strand op. Fietsen gestald, broodje uit de fietstas gepakt, en lopen naar het strand. MAAR, ineens gebeurde er iets…. Heeft u de film Birds van Alfred Hitchkock gezien? Nu, Rita werd door een grote meeuw aangevallen toen haar broodje in haar had zichtbaar was. Dat broodje wilde de vogel hebben. Van achter kwam het beest aan, raakte Rita’s hoofd en raakte het broodje bijna!
Daarna het broodje kaas uit zicht gehouden om nieuwe aanvallen te voorkomen. De schrik er op het zandstrand weer uitgelopen.
Dan op de fiets terug naar Leiden. Daar met Rita de grote Stoffenmarkt bezocht. Een Eldorado voor vrouwen die graag zelf iets in elkaar zetten. Zo ook voor Rita met toen al de Kerstgedachte. En ja hoor, Kerststofjes gevonden en gekocht.

Op de camperplaats terug gekomen besloten we toch maar naar huis te gaan, in plaats van maandagochtend. Die drukte konden we zo vermijden.

Twee weken later hebben we de camper schoon en waar nodig leeggemaakt, naar de stalling gebracht. Tot 2019 en dan naar ?????