13-15 april: weekeinde Urk met geocaching.

Via Facebook kwam het verzoek binnen of Paul mogelijk mensen met een camper een beetje wegwijs wilde maken in de combinatie camper en geocaching. Dat was geen probleem en in eerste instantie werd een treffen opgezet. Daar kwamen te weinig aanmeldingen op binnen om er mee door te gaan. Wel werd besloten om toch naar Urk te gaan en wie wilde kon komen. Tevens werd er een Geocach Event van gemaakt onder de naam "Meet and Greet op Urk".

Vrijdag de 13e was geen ongeluksdag voor ons. Na in de ochtend eerst naar het zwembad te zijn geweest en te hebben gesport voor "ouderen", een voorspoedige rit van 103kilometer naar Urk gemaakt. Daar aangekomen stonden Ab en Marian Bakker inderdaad al op de plek, maar zij zouden zeker niet mee doen met het geocachen. Onze Belgische gasten, Karina Beckx en partner, waren met paard en 3 honden ook al aanwezig op camping 't Urkerbos. Na ons arriveerde nog een camper uit Ede, geocachenaam Sjacor, voor het geocachen.


We zijn eerst op de fiets gestapt, omdat er 3 geocaches niet aanwezig zouden zijn. Wij vonden ze ook niet en hebben er vervanging voor neergelegd. Later bleken er twee toch wel aanwezig te zijn.
Maar goed, een lekker fietstochtje en gelijk bij Vishandel Urk een lekkere bak kibbeling gegeten.
De avond gezellig met Ab en Marian doorgebracht.

Zaterdag 14 april hebben we eerst brood gehaald in het jongste winkelcentrum van Urk. Er bleek ook dat daar de plek van de zaterdagochtend markt was. Dus enkele uurtjes onderdak geweest.
Om 134.00 uur begon het Geocache event. Paul heeft de beginners allereerst kennis laten maken met de verschillende vormen van caches, hoe te herkennen en vooral waarop te letten. Op het event zelf kwamen slechts 6 bezoekers af. Maar het werd wel erg gezellig.


Om 14.30 uur zijn we op de fiets gestapt en hebben de mensen het echt geocachen mee laten maken. Dat het snelle leerlingen waren bleek wel bij de 3e cache die we bezochten. Daar hadden we een petling geplaatst, omdat uit de voorgaande loggen was gebleken dat deze verdwenen zou zijn. Nee dus! Onze "leerlingen" viste de originele zo te voorschijn!
 Het werd verder een gezellige fietstocht die eindigde bij de vuurtoren van Urk. Een Earthcache, oftewel een cache waarbij de zoekers antwoorden op vragen moeten vinden over de geschiedenis van de vuurtoren. Alles ook ter plaatse te vinden.

De middag is afgesloten met een BBQ samen met Marian en Ab. Daarna moe en verzadigd naar de camper terug en toen... windscherm afbreken, er was slecht weer op komst.
Na veel regen in de vroege zondagochtend hebben we gepakt om naar huis te gaan. Ab en Marian moesten helaas uit het veld getrokken worden, de ondergrond was nog te zacht om een voorwiel aangedreven voertuig op harde ondergrond te krijgen.


Bij de rit naar huis bleek dat de winter wat langer heeft geduurd. Slechts enkele bollenvelden in de polders waren een beetje in bloei. Alleen de vroege rode tulpen staken hun kopje er bovenuit.