22 tot en met 24 September: weekeinde Geertruidenberg


Na eerst op verjaardag visite bij onze jongste kleinzoon te zijn geweest, zijn op op zaterdagmiddag vertrokken naar de camperplaats Drimmelen (>>>). Ab en Marian Bakker zouden nog iets later komen in verband met een beurs die Marian deed. De reis duurde een stukje langer dan verwacht, de snelweg bij Tiel was geheel afgesloten wegens werkzaamheden.Aangekomen bij de jachthaven van Drimmelen, waar de camperplaats is, was het helaas: helemaal vol, met vooral Belgische liefhebbers. Wat is dan wijsheid? Een klein stukje terug naar Geertruidenberg, de camperplaats bij de jachthaven Geertruidenberg (>>>). Daar was voldoende plaats, ook voor de familie die later zouden komen.
De zaterdag hebben we even op de anderen gewacht en verder een lekkere ontspannen avond gehad. Een wandeling door de directe omgeving en Rita heeft Marian de haven en de omgeving laten zien.


Zondag ochtend hebben we een lekkere fietstocht door Geertruidenberg en omgeving gemaakt. Er bleek op de markt slechts 1 restaurantje al open te zijn en we hebben daar een lekker broodje en een kopje koffie genuttigd. Onderweg naar de camper viel ons oog op een bord met daarop aangegeven dat die plaats vanmiddag een parkeerplaats voor een klassieke rally zou zijn.
Natuurlijk zijn Ab en Paul daar naar toe gegaan, maar ze waren een beetje teleurgesteld. Slechts enkele klassiekers en een semi-klassieker VW. Verder nieuwere cabrio's.

In de middag zijn we naar de Jachthaven Drimmelen gefietst om daar een rondvaartboot te pakken die ons de Biesbosch zou laten zien. Een tocht van 2 uur waarin zeer brede wateren werden bevaren, maar ook zeer smalle waar de boot maar net door kon.


De middag hebben we afgesloten met een restanten BBQ. Beide paren hadden nog genoeg in de vriezer thuis en dat meegenomen. Met redelijk goed weer hebben we genoten van een hapje en een drankje.
Maar niet eerder dan dat Rita en Marian nog even aan de handenarbeid waren geweest.

Maandag was de dag om rustig naar huis te rijden. Een klein uurtje onderweg, omdat er verder geen files en/of afsluitingen meer waren.