23-24 februari: Testrit en verblijf Ouddorp


Omdat we nog een hotelbon hadden die op 28 februari 2021 de geldigheid zou verliezen, besloten we deze bon bij Fletcher hotel Duinzicht in Ouddorp te verzilveren. Dit was gelijk een mooie gelegenheid om de camperbus op de weg uit te testen.
Daarnaast genieten van duinen, water en de fietsen. Het was gewoon lente in februari, temperaturen tot 18 graden! Niets dat ons kon tegenhouden.
Natuurlijk gingen we ook een aantal geocaches op mooie plekken doen. Daaronder twee zogenaamde earthcaches. Deze zijn puur voor het fraaie in het leven geroepen. Bij earthcaches moet je 1 of meerdere vragen antwoord geven, vaak vergezeld van een foto.

Vanaf het hotel zijn we op 23 februari, voor het inchecken, op pad gegaan door Ouddorp naar het sluisje, waar de 1e eartcache was.


Dan onderweg naar Goedereede. Het dorpje of stadje (?) op Goeree waar je zo vaak langs rijdt. Daar is die platte toren, gelijkend op Zierikzee. We zochten daar een cache in het centrum, maar niets te vinden. Niet erg, want Goedereede bleek een bezoek waard te zijn.
Vandaar door de binnenvelden terug naar het hotel om in te checken.In het hotel het menu bekeken en dat was niet naar onze smaak. Daarom bij De Eterij de Ring twee heerlijke hamburgermenu's besteld en deze bij de Kerk, in het centrum, op een bankje opgegeten.


Na een warme nacht in het hotel en het ontbijt op de kamer, wederom de fiets gepakt. Dit keer richting Zeeland, tot aan de haven van Port Zeelande. Een mooie fietstocht door de duinen, om vervolgens een geocache op een havenhoofd in het Grevelingenmeer te zoeken. Op de terugweg weer door de duinen en bij een standtent gestopt voor koffie met appeltaart. Na hiervan genoten te hebben (er stonden wel picknicktafels), 300 meter naar het water gelopen. Onderweg het nodige plastiek vistuig op gepakt, om deze in een daartoe bestemde container te droppen.


De terugweg verliep ook weer voorspoedig, de bus reed prima. Alleen was het rechter achterlicht, te samen met het remlicht en knipperlicht, naar de mening van Paul niet goed zichtbaar. Er wordt dus een passende verlichtingsbalk gemaakt.
28 maart 2021 krijgt de bus wel een beurt en komen er nieuwe banden onder.

Een geslaagde test dus, waarbij we het aangename met het nuttige hebben gecombineerd. De volgende rit met overnachten zal met Pasen 2021 zijn.