11-12 mei: SCANDINAVISCHE MARKT OP SCHOKLAND.

Via de Kampioen werden we geattendeerd op de Scandinavische Markt van 10 en 11 mei op het voormalige Zuiderzee-eiland en Werelderfgoed Schokland. Op het museumterrein zouden we worden verrast op muziek, eten en vele kramen.

 

Omdat Rita zaterdagochtend nog moest werken, vertrokken we om 14.00 uur naar Ens, camperplaats Schokland >>>. Deze camperplaats is in 2018 nieuw geopend. Duidelijk te zien en te merken dat de eigenaars zelf ook enthousiaste camperaars zijn. Goed aangelegd, alle voorzieningen aanwezig, zelf een uitstekende WIFI ontvangst. Daar waren we best blij mee, want midden in de polder dus geen digitale televisie en radio ontvangst. Slechts een schotel is van toepassing en die hebben wij niet.


Natuurlijk voor Paul geen reis zonder minimaal 1 geocache te doen. Dat werd een redelijk frisse, maar droge fietstocht van zo'n 10 kilometer. We hebben zo Ens wat beter leren kennen en zelfs de supermarkt en het cafetaria ontdekt. Voor een volgende keer best handig. De geocache heet Sportdorp Ens ( GC5P2Q3) >>>.

Na de enige regenbui van zondag 12 mei zijn we naar Schokland gefietst. Het bleek om 10.30 uur al aardig druk te zijn. Een leuke sfeer, maar wel een braderie sfeer met Scandinavië als centraal thema. Erg mooie dingen gezien, maar niet passend in ons huis.


Daarna het museum van binnen bezocht. Echt een aanrader. Zo kom je veel over de geschiedenis van de Noordoost Polder te weten. In 142 droog, in 1943 als landbouwgrond in gebruik en de eerste bebouwing in de polder. Schokland en Urk waren geen eilanden meer.
Buiten waren nog veel sporen te zien van de vroegere bebouwing, maar door de markt moeilijk zichtbaar.


We gaan nog een keer terug om alles goed te bekijken en wie weet: gekoppeld aan een bezoek aan de Orchideeënhoeve.